hola

El programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut de l'Ajuntament de Santa Perpètua, fa una crida a persones que vulguin participar en una nova activitat NaturalMENT.

L'objectiu general del programa és millorar el benestar emocional i la salut mental a través d'activitats comunitàries de diferents àmbits. El NaturalMENT consistirà en un taller intergeneracional per crear un hort comunitari a la Plana del Molí. La intenció és que aquesta activitat comenci a finals de febrer i s'allargui fins a l'agost. De moment, la Regidoria de Salut Pública ha fet una crida per trobar tan persones que vulguin ensenyar a conrear com joves que vulguin aprendre. Per ser formadora només cal tenir coneixements previs que es poden haver adquirit directament per haver treballat la terra.

El taller és totalment gratuït i les persones que facin de formadores seran voluntàries. La collita es repartirà entre les persones participants siguin formadores o aprenents. Des de la Regidoria de Salut Pública informen que, segons les disponibilitats de les persones interessades en aquesta activitat es muntaran els horaris de les sessions. La informació i les inscripcions per al NaturalMENT es poden fer a través de Salut Pública al telèfon 93 560 01 03.

La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, anima tan a persones gran com a joves a participar de l'activitat NaturalMENT que consisteix en un taller intergeneracional a través del contacte amb elements naturals, concretament amb el conreu d'un hort a la Plana del Molí. Prior ha explicat que "per poder dur a terme l'activitat es necessita persones que vulguin fer de docents, tot i que l'objectiu és crear vincles entre tots els participants que beneficiïn a totes les parts".

La idea inicial és que el NaturalMENT comenci a finals d'aquest mes i es perllongui fins a l'agost per poder fer tot un cicle de sembra i cultiu d'algunes hortalisses. La tècnica de Salut ha especificat que els aliments produïts se'ls quedaran els participants. Montse Prior considera que "per als joves preocupats per la seva alimentació pot ser una activitat molt interessant de la que es poden extreure valors com espera, constància i contratemps".

El programa ComunitàriaMENT ja va començar a l'octubre de 2022 amb les activitats AcompanyaMENT emocional, que són sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional i crear una xarxa de suport mutu; ExpressaMENT, a través de sortides culturals i tècniques artístiques; i EsportivaMENT; exercici a l’aire lliure.


Foto: Horts de la Plana del Molí / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]