hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha celebrat diverses activitats amb motiu del Dia de les Persones Migrades que es va celebrar ahir 18 de desembre. La commemoració va començar amb la projecció de la pel·lícula “Mediterráneo”, de Marcel Barrena, a l’Aula Vapor el divendres 16 de desembre. El film tracta sobre la tasca de l’ONG Open Arms en el seu viatge a l’illa de Lesbos, on descubreixen milers de persones creuant el mar per fugir de conflictes bèl·lics.La presentació de la pel·lícula a l’Aula Vapor va anar a càrrec de la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia, i d’un dels membres de l’equip educatiu d’Open Arms, Carlos Àlvarez.

Àlvarez va explicar que l’objectiu del film és "mostrar la realitat del que passa al Mar Mediterrani en l’actualitat, fets que no sempre apareixen als mitjans de comunicació".

El membre d’Open Arms va expressar que en l’actualitat hi ha "una visió molt eurocentrista" i que amb la projecció de la pel·lícula “Mediterráneo” el públic ha de sentir l’empatia cap a totes aquelles persones que es troben fugint del seu país. A més, Carlos Àlvarez, durant la presentació de la pel·lícula, va explicar que commemorar el Dia de les Persones Migrades és important perquè l’ésser humà és una espècia migratòria i "cal defensar el dret a migrar i a poder tornar al país d’origen".

D'altra banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que l'objectiu de la programació de l'Ajuntament de Santa Perpètua per commemorar el Dia Internacional de les persones migrades és fer reflexionar la ciutadania sobre el fet que migrar és un dret inalienable i un fet que s'ha donat sempre en la humanitat. Garcia ha subratllat que cal també deixar palès que en alguns processos de migració es vulneren drets humans.

Per això es va programar divendres la projecció de Mediterráneo sobre les vivències d'Open Arms a la illa de Lesbos a l'inici de la seva fundació, uns jocs del Món a la Fira de Nadal i el col·loqui sobre Migració i desenvolupament dissenyat per l'ONGD local SPSolidària. La regidora Neus Garcia va destacar que el col·loqui va donar idees no només sobre codesenvolupament sinó com treballar en família amb les segones i terceres generacions.

El Dia de la persona migrada es commemora el 18 de desembre.


Foto: L'Aula Vapor va acollir la projecció de Mediterráneo / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]