hola

Dos centenars de participants aproximadament podran formar part de la tercera comunitat energètica que es constituirà a Santa Perpètua al voltant de la nova pèrgola fotovoltaica que es construeix a l’aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto i de l’avinguda de l’Onze de Setembre. Les obres d’aquest nou espai sociocultural de 1.500 metres quadrats van començar el 14 de novembre.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que en aquesta ocasió s’implicarà a l’Associació de Veïns de Can Folguera per a que entre els seus associats siguin beneficiaris d’aquesta nova comunitat, una iniciativa similar a la que s’ha portat a terme amb les comunitats energètiques de les escoles Bernat de Mogoda i la Florida on s’ha signat convenis amb les entitats de referència, en aquest cas, amb les AMPAS.

L’edil ha recordat que la nova pèrgola fotovoltaica tindrà “una potència molt important de 213 kW” que permetrà donar servei a instal·lacions públiques properes com el Pavelló d’Esports, l’Escola d’Adults, l’Escola Bernat de Mogoda, la Biblioteca Municipal o el Centre de Desenvolupament Local però també es compartirà amb els veïns i veïnes una part de l’energia generada per aquesta instal·lació fotovoltaica. Hernández insisteix en el nou component d’aquesta nova actuació municipal com és la democratització en la generació d’energia i l’apoderament ciutadà. Les Comunitats Energètiques permet, alhora, generar energia de fonts renovables, democratitzar-la amb un autoconsum compartit i augmentar l’estalvi, al disminuir les pèrdues associades al transport de l’energia


Foto: Les obres de la nova pèrgola estan en marxa des del 14 de novembre / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]