hola

   

 La plaça del 8 de Març va acollir el divendres l’acte central del Dia internacional contra les violències masclistes. Octavi Quero, president de l'associació de paradistes del mercat municipal, Fran Moro, director de l'Escola Bernat de Mogoda i Toni Morales, de l'Associació catalana de Vovinam Viet Vo Dao van ser els encarregats de donar lectura a un manifest que se centrava especialment en el paper dels homes davant la violència vers les dones. "Hem d’assumir la responsabilitat que ens correspon, que ens impliquem per al canvi. El masclisme no hauria de tenir cabuda en una societat avançada", indicava. A més, posava de manifest que calen associacions d'homes implicats en la defensa de la igualtat de gènere perquè els homes igualitaris serveixin d'exemple als quals no ho són. Tanmateix es reclamava una revisió del llenguatge discriminatori en cançons, publicitat, diccionaris tenint especial cura en com es tracta aquest tema en la televisió i s’exposava un decàleg dels principis de l’home igualitari per prendre presa de consciència i responsabilització masculina, per tal de construir una societat en igualtat havent superat els rols de gènere. El manifest també destacava que cal implantar en tots els cicles educatius; educació per a la igualtat i canviar els plans educatius existents perquè siguin realment igualitaris, visibilitzant i donant valor a totes les aportacions de les dones al llarg de la història.

     Per la seva part, la regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, va expressar que enguany el manifest estava llegit per homes perquè la lluita contra les violències masclistes és de tothom i els homes han d’estar també implicats.

      L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va tancar l'acte amb el seu parlament institucional i va ser rotunda en la condemna d'actituds de forces polítiques que neguen o amaguen les violències masclistes. "Necessitem obrir la mirada sobre aquesta xacra social i parlar de totes les cares de les violències masclistes. Per sortir d'una situació de violència cal anar més enllà de les lleis i no pararem de reclamar els nostres drets com a dones lliures perquè hem de guanyar la batalla a la violència masclista", va finalitzar.

    L’acte es va cloure amb una petita representació d’una situació de violència masclista en l’àmbit familiar que va emmudir el públic assistent. La peça de micro-teatre va anar a càrrec de la companyia Carro de Baco. La programació del 25N encara resta per completar amb la presentació del llibre Trenqueu en cas d’emergència. Manual per a víctimes i supervivents de violències masclistes, de Carla Vall i Durant. L’acte tindrà lloc el 30 de novembre a les 18.30 hores a la Biblioteca Josep Jardí. Els actes de commemoració finalitzaran el 2 de desembre a les 19 hores al Centre Cívic El Vapor amb l’obra teatral El Escritorio, a càrrec també de la companyia Carro de Baco.


Foto: Un moment de la lectura del manifesta del 25N / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Xarxa de Centres Cívics inicia el recull de propostes pel proper curs
30 Gen 2023 11:23 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics inicia el recull de propostes pel proper curs

  La Xarxa de Centres Cívics Municipals ha endegat la recollida de propostes entre els usuaris [ ... ]

Nou episodi de fred intens fins el diumenge
27 Gen 2023 11:01 - RedaccióNou episodi de fred intens fins el diumenge

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla PROCICAT per onada de fred en base a [ ... ]

Avui s'obre al trànsit el carrer Quatre que s'ha urbanitzat en plataforma única
27 Gen 2023 09:52 - RedaccióAvui s'obre al trànsit el carrer Quatre que s'ha urbanitzat en plataforma única

Aquest divendres està previst que s’obri al trànsit el carrer Quatre, entre les avingudes Tres i [ ... ]