hola

 

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha guanyat el premi plata dels International Hospital Federation Awards 2022 en la categoria American Hospital Association Excellence Award for Healthcare Workers' Wellbeing pel seu projecte “Entitat Saludable”, que es basa en la implantació d’un sistema de gestió d’entitat saludable que contribueix a millorar la salut, el benestar i la seguretat dels professionals i de la comunitat. L’FSM ha estat l’únic centre d’Espanya premiat al congrés, segons ha informat en un comunicat.

El projecte consisteix en 4 pilars clau per la salut dels professionals i la comunitat basats en els “Standards for Health Promoting Hospitals and Health Services 2020”: seguretat de les persones, benestar de l’organització, estils de vida saludables i compromís amb la comunitat. Per dur a terme aquesta implantació, es van crear grups especialitzats de treball en els àmbits d’activitat física, benestar emocional, menjar saludable i deshabituació tabàquica que dissenyen plans d’acció específics.

Algunes de les accions desenvolupades són el Programa de Deshabituació Tabàquica per a professionals, que va merèixer la certificació Gold Forum Member de la Global Network for Tobacco Free Healthcare; el programa de prevenció de riscos laborals, que ha permès una disminució de l'índex d'incidència d’accidentalitat dels professionals un 81% en 4 anys; projectes comunitaris per a persones vulnerables tals com els pisos de cohabitatge o la teràpia assistida amb animals; el projecte Green Hospital, premiat en els IHF Awards del 2021 i que busca crear un entorn saludable per a les persones, i accions de promoció de la salut com el programa de Ràdio Mollet Fem Salut i el de Fem Salut de Vallès Visió i el canal de Youtube Recupera’t Online, entre d’altres.

“El projecte Entitat Saludable és ampli i en continu creixement. Actualment implica a més de 20 professionals de diferents àmbits i disciplines que aporten el seu coneixement per fer possible cada un dels programes i accions específiques”, explica Miguel Ángel Martínez, Director de Medi Ambient i Prevenció de Riscos Laborals. Està certificat per AENOR segons la norma SIGOS (Sistema de Gestión de Organización Saludable). A més a més, l’FSM està certificada amb la ISO 45001 de Seguretat i Salut en el treball; les ISO 14001 i 50001 de gestió ambiental i energètica, i la RS10 de Responsabilitat Social.

En el marc del mateix congrés, s’han presentat també altres projectes claus de l’entitat, que han estat finalistes a millors comunicacions en format pòster: els nous armaris automatitzats, que ha suposat un important canvi en la gestió del medicament; el projecte audiovisual Recupera’t Online que compta ja amb més de 2.500 subscriptors, i el projecte Green Hospital que en els últims 10 anys ha permès reduir la petjada de carboni un 71%.


La FSM ha guanyat un premi internacional pel foment d'hàbits saludables /FSM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]