hola

Amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants, l’Informatiu de Santa Perpètua presenta una edició especial de dotze pàgines feta exclusívament per alumnat de Primària i Secundària de les ecoles La Florida, Bernat de Mogoda, Barcanova, Tabor, Col·legi Sagrada Família, INS Estela Ibèrica i IE Santiga. L’alumnat ha treballat en col·laboració amb la redacció de l’Informatiu els continguts de l’especial que inclou gèneres peridístics com el reportatge, l’entrevista o la notícia, entre d’altres. El lector també podrà veure la visió de la infància sobre la diversitat a través dels seus dibuixos i fotos.

L'Informatiu torna a editar, i ja en van set anys, un especial amb motiu del Dia Mundial de la infància. La publicació municipal dedica un plec central de dotze pàgines a continguts treballats per escolars de diferents edats i centres. El tema triat per al plec d’enguany és el respecte a la diversitat, una proposta del professorat participant l’edició passada. En aquestes dotze pàgines d’especial el lector trobarà reflexions, dibuixos, entrevistes, un reportatge, passatemps i un mural de fotos al voltant del tema proposat.

Enguany les escoles participants han estat La Florida, amb 250 alumnes de 10 grups diferents de Primària; l’Escola Bernat de Mogoda, amb alumnat de cinquè; el Col·legi Sagrada Família amb 75 alumnes de Primària i 90 de secundària; l’IE Santiga amb una norantena d’alumnes de primària i Secundària; l’Escola Barcanova amb una desena d’alumnes i l’Escola Tabor amb 29 alumnes de quart d’ESO. Tot l’alumnat ha treballat en diferents propostes d’activitats plantejades per la redacció de l’Informatiu. A més, com a novetat d’enguany, periodistes de la redacció s’han desplaçat als centres que ho han demanat, per treballar conjuntament les activitats, tenir un referent durant tot el procés i traslladar a les escoles la redacció de l’Informatiu per integrar encara més l’alumnat en el projecte. Aquest any tot el material enviat des de les escoles ha estat publicat en l’edició especial gràcies al treball conjunt d’algunes propostes, a la tria prèvia del professorat i en limitar-la per centres.

Un dels principals objectius d’aquesta proposta és donar veu a la infància i l’adolescència a través del mitjà municipal escrit. En aquesta ocasió s’han pogut expressar sobre el respecte a la diversitat però també ho van poder fer en altres edicions sobre com millorar Santa Perpètua o sobre la Covid. El regidor de Comunicació, Marçal Solà, ha volgut destacar el valor afegit que suposa per a la publicació municipal la feina conjunta amb els escolars per tal que la seva opinió i idees puguin ser difoses.


Foto: Alumnat exposa els seus dibuixos a l'Ajuntament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]