hola

Els trastorns alimentaris és el tema escollit pel Consell d'Adolescents Municipal i que treballarà durant aquest curs. Els representants escolars també redactaran el nou reglament del òrgan.

Aquest tema ha estat escollit per la trentena de representants que van assistir a la primera reunió celebrada el 27 d'octubre. Aquest curs prendran part en aquest òrgan consultiu l'alumnat dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns, de l'Institut Escola Santiga, del Col·legi Sagrada Família i de l'Escola Tabor.

Aquest serà el primer curs en què el Consell d'Adolescents prendrà la seva forma. Tan és així que seran els mateixos joves els que redactin el reglament d'aquest nou òrgan de l'Ajuntament igual que han escollit la temàtica a treballar. El regidor d'Educació, Pere García, ha recordat que el curs passat es va posar en marxa davant de la demanda del jovent, però es va fer servir el reglament del CIM i això aquest curs ja canvia. Per a García "la implicació dels joves és primordial i el Consell d'Adolescents té per objectiu empoderar-los i exposar els temes que els preocupen".

La primera trobada del Consell d'Adolescents va ser una jornada per decidir sobre què volien treballar. Els representants van fer un seguit de propostes entre les quals es va afegir el tema del reciclatge i la reducció del consum dels plàstics que treballarà el Consell Infantil. Entre els temes més votats hi havia les conseqüències de la guerra i la salut mental en el sistema educatiu. En aquesta jornada els joves van comptar amb la presència dels dos perpetuencs membres del CNIAC (Consell Nacional d'Infància i Adolescència de Catalunya).

El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que després de fer un procés de selecció entre una dotzena de propostes fetes pels escolars, el tema que treballarà el Consell d'Adolescents serà els trastorns alimentaris. El segon treball que haurà de fer aquest curs el Consell d'Adolescents com encàrrec directe de l'Ajuntament serà la redacció del reglament que reguli aquest òrgan consultiu municipal, com ha explicat García.

Pere García ha explicat que rebran el suport del tècnic d'Infància i Adolescència, Nil Altayó, durant el procés de redacció del reglament del Consell i ha insistit que aquesta autoregulació és un exercici d'empoderament dels adolescents perpetuencs.

A la primera trobada del Consell d'Adolescents van assistir 27 representants dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns, de l'Institut Escola Santiga, del Col·legi Sagrada Família i de l'Escola Tabor, la majoria dels centres de Secundària, com ha apuntat Pere García.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]