hola

Un total de 24 famílies, dotze de l’Escola Bernat de Mogoda i altres dotze de l’Escola la Florida, rebran de forma gratuïta, durant un any, una part de l’electricitat produïda a les instal·lacions fotovoltaiques dels dos centres educatius gràcies a la creació de les primeres comunitats energètiques del municipi.

El 21 d’octubre, a les 15 hores, s’ha convocat una reunió amb les famílies de l’Escola Bernat de Mogoda per explicar el projecte i el dia 26, a les 18 h, es farà a l’Escola La Florida. L’Ajuntament, les direccions dels centres i les dues associacions de famílies van signar el 10 d’octubre el conveni de creació d’aquestes comunitats energètiques. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va explicar que l’objectiu és democratitzar el dret a l’energia renovable, millorar l’economia de les famílies i fomentar l’associacionisme i va afirmar que ara és l’hora d'interpel·lar a la ciutadania per promoure la transició energètica.

Les direccions les escoles Bernat de Mogoda i La Florida, Fran Moro i Caty Cabrera, respectivament; i les presidentes de les entitats, Aurora Chamorro, del Bernat, i Magalí Parra, de la Florida, van coincidir en destacar la importància d’aquest projecte.

Magalí Parra, presidenta de l'Associació de Famílies i Tutors de la Florida, va manifestar que el projecte serà "brutal si funciona" i "un ajut per a les famílies".

La directora de l'Escola La Florida, Caty Cabrera, va valorar postivament "formar part d'aquesta comunitat energètica i contribuir a la transició energètica".El director de l'Escola Bernat de Mogoda, Fran Moro, va mostrar la seva satisfacció per formar part d'aquest nou model d'energies renovables i que "qualsevol estalvi en la quota energètica és benvingut ja que sabem el context social en el que ens trobem".

La presidenta de l'Ampa de l'Escola Bernat de Mogoda, Aurora Chamorro, espera que el projecte "funcioni molt bé" i que les famílies assisteixin a la propera reunió explicativa de la comunitat energètica.

Foto: Un moment de l'acte protocol·lari de la signatura / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]