hola

L‘Ajuntament de Santa Perpètua commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre, amb diverses activitats.

La jornada començarà a les 9.30 hores amb la lectura del manifest per la salut mental al parc Municipal. A continuació s’iniciarà el programa EsportivaMENT, que s’emmarca en el projecte del ComunitàriaMENT. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’oferir espais de trobada i treball grupal per millorar la salut mental i el benestar emocional. Les sessions de l’EsportivaMENT consistiran en practicar exercici a l’aire lliure. El Dia Mundial de la Salut Mental comptarà amb dues lectures del manifest, una a la primera sessió d’excercici físic, i l’altra a les 10.45 hores a la plaça de les Tretze Roses, abans també de començar amb l’activitat de l’EsportivaMENT.

El 13 d’octubre, en el marc de les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, l’Ajuntament presentarà públicament el Pla Local de Salut. L’acte serà a les 18 hores a l’Aula Vapor i comptarà amb la presència del Diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro; i l’alcaldessa, Isabel Garcia. En acabar, es representarà l’obra de teatre social Obstacles, a càrrec de la companyia Impactat. La funció tracta l’estigma que hi ha al voltant de les persones amb malalties mentals a través de la relació entre dos joves, un d’ells amb esquizofrènia.

Aquestes activitats s’emmarquen en la programació de la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions de la qual forma part Santa Perpètua. La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha expressat que “ens hem de treure de sobre els tabús sobre la salut mental perquè per cuidar-nos físicament, hem de tenir una bona salut mental”.

Tallers de benestar emocional a càrrec de l’EAP Santa Perpètua
L’equip d’Atenció Primària (EAP) Santa Perpètua ha programat quatre tallers teòrico-pràctics en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental. Són activitats d’una durada d’una hora. El primer serà el dimarts 11 d’octubre a les 15.15 hores al Centre Cívic La Creueta i porta com a títol Trencant bucles. Rutina en gestió de pensaments. El següent serà el 13 d’octubre a la mateixa hora, però al Centre Cívic Can Folguera. Aquest se centrarà en la rutina de la son. El dimarts 18 d’octubre, a les 19 hores al Centre Cívic La Rambla, l’equip oferirà una sessió titulada Estima’t. Rutina d’autoestima. El darrer taller se celebrarà el 15 d’octubre a les 19 hores al Centre Cívic Mas Costa i consistirà en una rutina de relaxació per aprendre a desconnectar la ment. Les inscripcions s’han de fer al taulell del CAP o als Centres Cívics.


Foto:Avui es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental / Adobe stock -Emma Bauso

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta
25 Jun 2024 11:15 - RedaccióLa situació per sequera canvia aquesta setmana a la fase d'Alerta

Santa Perpètua i altres 200 municipis del sistema Ter-Llobregat entraran en situació d’Alerta per [ ... ]

Comença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions
25 Jun 2024 10:48 - RedaccióComença Estiu SPM amb gairebé 600 inscripcions

Aquest dimarts 25 de juny comença la temporada d’Estiu SPM. El calendari escolar finalitza aquest [ ... ]

L'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada
25 Jun 2024 09:33 - RedaccióL'Aula del parc proposa fer joguines amb residus per tancar la temporada

Juguem amb els residus és el títol del taller que tanca el proper diumenge 30 de juny la temporada [ ... ]