hola

La implantació d’un nou model de recollida de residus a Santa Perpètua està més a prop després que l'Ajuntament de Santa Perpètua hagi rebut en les darreres setmanes l’ajut de l'Agència Catalana de residus per valor de mig milió d’euros, segons va explicar ahir durant la sessió plenària el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez. La previsió era poder iniciar els primers passos del canvi en aquest mes de setembre però l’endarreriment en la rebuda de l’ajut farà canviar la previsió inicial. La noticia la va avançar Martínez com a resposta a una pregunta del regidor d’Esquerra Albert Bonàs sobre aquest assumpte.

L’Ajuntament aposta per un model de recollida de residus que identifiqui als usuaris i poder implementar un pagament per generació o per participació. D’aquesta manera es podrà bonificar a les persones que reciclin i penalitzar a les que no ho facin generant una taxa de residus més justa per a la ciutadania.

Joan Martínez va recordar que el sistema actual seria el més eficient, econòmic i senzill per la ciutadania perquè "disposa de les eines per fer-ho bé. El ciutadà té totes les fraccions al carrer i ha de ser capaç de fer aquest exercici de conscienciació ambiental i econòmica". Malgrat això els índex de reciclatge no milloren a Santa Perpètua. Martínez va aprofitar per indicar que la instal·lació de nous contenidors de recollida de tèxtil i d’oli han fet incrementar el reciclatge d’aquestes fraccions en un 37% en els dos darreres anys per al tèxtil i en un 95% en el 2021 per a l’oli.

El passat mes de novembre es va posar en marxa la prova pilot amb contenidors intel·ligents en una zona del barri de La Florida. L’objectiu de la prova era fomentar el canvi d’hàbits de les famílies i crear un incentiu per avançar cap a millors resultats en la prevenció i la gestió de la recollida selectiva. Aquests contenidors només es poden obrir a través d’una aplicació mòbil o una targeta.


Foto: El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, durant la seva intervenció al darrer Ple / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]