hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni de col·laboració que ofereix mesures alternatives a la sanció als menors d’entre catorze i divuit anys que cometen infraccions relacionades amb la tinença i consum de drogues a la via pública.

Quan un menor és identificat per la Policia Local o els Mossos d’Esquadra per consum o tinença de drogues es contacta amb els pares o tutors per informar-los de la infracció i de la sanció econòmica que comporta i ara s’obre la possibilitat de realitzar una acció educativa com a alternativa.

Amb la signatura d’aquest acord, l’Ajuntament dona l’opció de fer un tractament amb atenció psicològica del menor alternatiu al pagament de la sanció. La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha manifestat que “és una bona manera de que el menor tingui consciència dels seus actes, i que la conseqüència del seu comportament no recaigui en l’economia familiar” i afegeix que “quan un menor cometi aquesta infracció es citarà als pares per obtenir el compromís d’assistència al tractament i s’inicia un treball personalitzat per tal d’evitar o disminuir riscos associats al consum de drogues”. Aquest procediment està previst per a persones majors de catorze anys i menors de divuit anys empadronats al municipi.

Salut Pública explica que la finalitat d’aquest conveni té dues vessants: d’una banda i en primer lloc, que sigui en benefici del mateix menor, incidint amb mesures positives per a ell, implicant el seu entorn familiar i personal en el seu procés educatiu i, de l’altra, que sigui en benefici de tota la comunitat, en la mesura que pot comportar una disminució dels riscos que aquestes conductes causen per a la seguretat ciutadana.

En tots els casos, l’activitat que duran a terme les persones menors d’edat i, si escau els pares consistirà, en una mesura educativa organitzada per tècnics municipals. L’equip valorarà si s’ha acomplert la tasca educativa i sols en aquest cas es considerarà commutada per la sanció econòmica. Quan comença el procés la sanció queda en suspensió i fins que no s’acaba la mesura alternativa no s’anul·la la sanció, segons ha explicat l’ajuntament. El conveni tindrà una durada de quatre anys.

Foto: La iniciativa és fruit d’un conveni de col·laboració entre Ajuntament i Departament d’Interior / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]