hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha obert les inscripcions per participar en el programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut, que inclou activitats comunitàries de diferents àmbits per millorar el benestar emocional i la salut mental. Les inscripcions es poden formalitzar a través del web municipal staperpetua.cat. Les activitats, amb places limitades, són gratuïtes i estaran conduïdes per professionals i es realitzen a diferents centres cívics de Santa Perpètua

El programa inclou AcompanyaMENT emocional que seran sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional i crear una xarxa de suport mutu; ExpressaMENT, un taller per millorar la salut mental a través de sortides culturals i tècniques artístiques; NaturalMENT, que consisteix en un taller intergeneracional entre gent gran i joves per crear un hort comunitari; i EsportivaMENT; exercici a l’aire lliure i primers auxilis. A més, es faran monogràfics sobre temàtiques concretes.

La pandèmia ha causat conseqüències no només físiques, sinó també mentals i per això “una de les línies principals de treball que ha marcat el Pla de Salut Municipal ha estat el benestar emocional”. ComunitàriaMENT té l’objectiu de pal·liar els efectes negatius de la pandèmia i millorar el benestar emocional de la ciutadania a través d’activitats que treballaran de manera comunitària la salut mental.

La tècnica de Salut pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Montse Prior, ha destacat que la solitud que van viure moltes persones durant la pandèmia va fer saltar les alarmes i veure que és molt necessari posar en marxa un programa d'activitats grupals com serà ara el ComunitàriaMent.

El bloc d'Acompanyament emocional es durà a terme a quatre centres cívics a partir de l'octubre i segons ha explicat Prior pretenen ser uns grups d'ajuda mútua coordinats per una psicòloga.A través de sortides culturals i tècniques artístiques i també en sessions grupals es podrà treballar. És el que s'ha anomenat ExpressaMENT. Aquest àmbit i el de NaturalMENT encara no han començat i es preveu fer-ho al llarg de la temporada. Montse Prior ha explicat que el treball en un hort entre persones de diferents generacions pot ser molt atractiu per a moltes persones.

Per als més esportistes, el ComunitàriaMENT també inclou sessions dos cops a la setmana amb una monitora de la Regidoria d'Esports i aprofitant les places i parcs on hi ha elements d'exercici per a adults, com ha apuntat Prior.

El programa ComunitàriaMENT inclou també diversos tallers monogràfics. La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, ha destacat els quatre que es poden en marxa el proper mes d'octubre.Montse Prior també ha expressat que es faran sessions de primers auxilis adreçades a totes les franges d'edat per saber com reaccionar davant de diverses situacions d'emergència mèdica.


Foto: Taller d'art-teràpia celebrat a l'Itinerart de l'any 2020 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]