hola

Avui s'han iniciat les classes d'Infantil i Primària a Santa Perpètua. El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Pere García, ha informat que l'inici del curs s'ha realitzat amb normalitat en els centres educatius. Les principals novetats són la reobertura de l’EBM L’Espiga, el trasllat de l’escola Els Aigüerols a l’Institut Escola Santiga, la nova seu de l’Escola d’Adults a l’edifici Els Aigüerols que també ubicarà el SOAF (Servei d’Orientació a les Famílies) i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VI. L’avançament de l’inici de les classes al 6 de sete mbre i la jornada continuada durant el setembre als cicles d’Infantil i Primària i la gratuïtat de l’ensenyament infantil de dos anys són altres de les novetats amb les que es trobaran aquest curs escolar l’alumnat i les famílies.

Demà,  7 de setembre, començaran les classes a l’Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat i els Cicles Formatius. Fins al 30 de setembre, a Infantil i Primària, la jornada serà continuada i a la tarda no hi haurà classe, si bé els infants podran dinar a l’escola perquè el servei de men-jador estarà garantit. Per poder cobrir l’horari partit habitual s’oferiran activitats gratuïtes, segons explica el Departament d’Educació de la Generalitat. L’avançament de la tornada a l’escola és una de les novetats del curs.A Catalunya el curs es va iniciar ahirl 5 de setembre, però els escolars de Santa Perpètua s’incorporaran un dia més tard per la Festa Major.

El nou curs en l'àmbit local presenta com a novetats el trasllat de tot l'alumnat de l'Escola Els Aigüerols a l'Institut Escola Santiga, instal·lacions que patiran obres d'ampliació durant els propers tres cursos. L'Escola d'Adults també estrenarà ubicació, en l'antic edifici d'Els Aigüerols, que també acollirà el SOAF (servei d'orientació a les Famílies) i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès occidental VI, que engloba els municipis de Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac i Ripollet. Una altra novetat del curs es la reobertura de l'Escola Bressol Municipal L'Espiga per l' augment d’infants inscrits per la gratuïtat de l’educació d'infants de dos anys aquest proper curs

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Pere Garcia, ha mostrat el seu desacord per l'avançament del curs i la jornada continuada del mes de setembre que ha decretat la Generalitat "sense cap consens amb la comunitat educativa". De les actuacions previstes en les escoles aquest estiu queda pendent les obres d'un mur, rampa d'accés al gimnàs i dos lavabos adaptats a l'Escola Santa Perpètua. Els Serveis Territorials d'Ensenyament ha informat a la Regidoria d'Educació que les obres es realitzaran a partir del mes de gener.

Foto: Alumnat de l'Institut Escola Santiga aquest matí abans de l'inici del curs / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]