hola

La Policia Local de Santa Perpètua va gestionar un total de 123 denúncies relacionades amb incompliments de les ordenances municipals durant l’any 2021. La xifra suposa un increment important respecte a l’any 2019, que es pren com a referència com a anualitat precovid, quan es van registrar un total de 55. Al 2020, any d’inici de la pandèmia, la xifra es va situar en 45 denúncies. Així, al 2021 va interposar un total de 13 denúncies relacionades amb l’embrutament de la via; 46 relacionades amb la tinença d’animals, i 64 en matèria de sorolls. El cap de la Policia Local, Xavi López, ha explicat que aquestes dades constaten la presència del cos municipal al car­rer i refermen la vocació de servei a la ciutadania.

En total, la policia administrativa va complimentar un total de 468 expedients administratius, deu més que al 2019, amb 458, i 99 més que al 2020, quan es van tramitar 369. La recuperació d’objectes, amb un total de 240 expedients, va ser la tipologia més habitual, seguida dels expedients relacionats amb la salut pública, amb 45; la immobilització de vehicles, amb 36; i el transport escolar, amb 25.

El cos policial també va realitzar al 2021 un total de 1.107 actuacions de col·laboració amb diferents jutjats, com informes, citacions i esbrinaments judicials.

Pel que fa al Pla especial d’inspecció municipal, la Policia Local va tramitar un total de 136 denúncies en els àmbits econòmic, empresarial i d’obres. En les inspeccions d’activitats, el cos municipal va denunciar un total de 43 activitats relacionades amb la il·legalitat d’empreses, les activitats clandestines, l’infrahabitatge, els drets dels treballadors, les afectacions al medi natural, o el compliment de la normativa de seguretat. Pel que fa a les obres, la Policia va registrar 36 actuacions, relacionades majoritàriament amb obres sense llicència i al seguiment i comprovacions d’aquelles que sí disposaven d’aquest document municipal obligatori. En el cas de les inspeccions econòmiques, es van realitzar 59 denúncies, relacionades amb ocupacions de la via pública, bastides, terrasses i rètols, amb la comprovació del retorn de fiances de circs i atraccions i amb l’aflorament de frau fiscal i del cens d’activitats.

La Policia Local estrena nous uniformes

La Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda ha estrenat els darrers dies la nova uniformitat, adaptada a la normativa de la Generalitat que recull i regula la imatge corporativa i la identificació pública de les policies locals de Catalunya. La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha explicat que “calia renovar-la d’acord a la normativa de seguretat i alhora hem aprofitat per oferir unes peces d’uniformitat més sostenibles, segures i confortables, una millora que facilitarà la tasca dels i les agents”. Valenzuela ha detallat que la normativa de la Generalitat vol acabar amb la diversitat de vestuari entre els cossos de seguretat catalans.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]