hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) celebrarà avui a les 17.30 hores la seva sessió plenària en la qual oferirà a l’Ajuntament de Santa Perpètua les conclusions i farà propostes sobre el tema treballat al llarg del curs: l’assetjament escolar. El Ple es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.

Un total de 633 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles locals han estat reflexionat sobre aquest tema durant aquest curs i han fet trobades, activitats i sessions tant a l'aula com fora per arribar a les conclusions i propostes que avui presentaran al ple.

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible als responsables polítics l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.

Al llarg d'aquest curs, l'alumnat ha pogut conèixer l'aplicació UsApps a través de la qual es poden fer denúncies de situacions d'assetjament i també el Pla de les Escoles Lliures de Violència. Els nois i noies han mirat de dilucidar entre violència i agressivitat i entre els diversos tipus de violència. També han treballat sobre el fet que els conflictes hi són sempre i que la violència i la convivència poden viure juntes.

En una de les sessions ha tractat sobre l'assetjament sexual i han incidit en aspectes com ara l’edat de consentiment sexual a Espanya, la diferència entre assetjament i abús sexual i l’existència del Protocol per la prevenció, detecció i actuació en front l’assetjament i abús sexual, del Consejo Superior de Deportes.

El Ple del CIM tindrà lloc a les 17.30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Perpètua i es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.


Foto: Primera trobada de representants del CIM d'aquest curs amb els membres perpetuencs al CNIAC i el regidor d'Educació, Pere García / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura
05 Oct 2022 13:59 - RedaccióL'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura

L'Aula del Parc ha programat pel proper 16 d'octubre d'11 a 13 hores un taller de pintura japonesa i [ ... ]

L'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari
05 Oct 2022 10:03 - RedaccióL'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari

El 2 d’octubre és l’aniversari de l’Escola Tabor. Aquest dia, de l’any 1967, va obrir les seves [ ... ]

Una trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats
05 Oct 2022 09:40 - RedaccióUna trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats

L’any 2020 havia de celebrar-se la darrera edició de la Mostra d’Entitats però la pandèmia va [ ... ]