hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza el proper 2 de juny una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere al barri de Can Filuà. L’activitat, adreçada a les dones, s’emmarca en el procés participatiu que obrirà properament el Consistori per conèixer el punt de vista de la ciutadania en la planificació i en el disseny dels espais d’aquest nou barri. L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer l’opinió de les dones sobre la seva percepció dels espais i treballar l’urbanisme amb una mirada feminista.

La primera trobada organitzativa de la marxa serà presencial i tindrà lloc el dilluns 30 de maig, a les 19 hores al Centre Cívic Can Taió. En aquesta trobada, es dissenyarà la marxa, els seus objectius i la ruta, entre d’altres aspectes. La marxa es durà a terme el dijous 2 de juny, a les set de la tarda i es desenvoluparà pels diferents espais del barri. L’activitat s’adreça a totes les dones del municipi i des del Consistori es convida especialment a aquelles que resideixen a Can Filuà. Per poder prendre part d’aquestes activitats, cal confirmar l’assistència a través del telèfon 93 574 37 21 o bé del correu electrònic participacio@staperpetua.cat.

Les marxes exploratòries consisteixen a recórrer un barri o un entorn urbà concret amb un grup reduït de dones, amb l’objectiu de reconèixer i analitzar quins elements físics i socials condicionen la seva percepció de seguretat. “La marxa valora el coneixement que tenen les dones veïnes relacionat amb el lloc on viuen, es relacionen, es mouen, etc., alhora que valora la seva participació activa en el disseny i la transformació urbana”, han explicat des del Col·lectiu Punt 6, que dinamitzarà l’activitat. Durant la marxa, es proposarà identificar qualitats de l’entorn en relació a temes que condicionen la vida quotidiana com la senyalització, el paisatge visible i l’equipament i es treballarà el concepte d’entorn comunitari, entre d’altres aspectes. Tot i així, com Can Filuà és un barri en construcció, l’organització ha detallat que la marxa servirà per fer propostes de millora i per incloure a les properes fases d’urbanització del sector, que preveuen noves construccions i el parc de les Aigües, entre d’altres.

La marxa s’emmarca en el procés participatiu per comptar amb l’opinió de la ciutadania en la modificació puntual de tres articles de les ordenances i del pla d’etapes i plànols de fases del Pla parcial i projecte d’urbanització de Can Filuà. El procés es complementarà amb una enquesta telemàtica al portal de participació web de l’Ajuntament, que s’obrirà properament.


Foto: Barri de Can Filuà / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València
24 Maig 2024 12:15 - RedaccióLa propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València [ ... ]

El Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats
24 Maig 2024 11:38 - RedaccióEl Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats

El Casal Popular Pit Roig inaugura la seva nova seu situada a la plaça de l’Església amb activitats [ ... ]

Catorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central
24 Maig 2024 09:19 - RedaccióCatorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de [ ... ]