hola

Una dotzena de voluntaris van recollir aquest diumenge 52 quilos de deixalles al tram de la riera de Caldes situat entre els ponts de l'avinguda de l'Onze de Setembre i de la línia de rodalies R8. La iniciativa organitzada per l'Aula del Parc amb el suport del projecte Viu la riera! es va realitzar en el marc de la campanya d'abast europeu Let's Clean Up Europe, La xifra de brossa recollida és molt inferior a la de l'any passat quan es van registrar 280 quilos. El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, valorava positivament aquesta xifra encara que matisava que "estarem satisfets el dia que no hi hagi cap residu a la riera" i va recordar que "hem de tenir molta cura per la natura". La disminució de residus també es podia atribuir a que l'any 2020 no es va celebrar la jornada de neteja a causa de la pandèmia. L'edil també destacava que s'havien localitzat menys volum de tovalloletes que l'any passat. Considera que "els retens que s'han instal·lat a la sortida del clavegueram estant funcionant i eviten que aquests objectes arribin a la riera". També creu que aquest any ha estat poc pluviós i el clavegueram, on no hi ha retens, no ha expulsat les tovalloletes.

La majoria de residus recollits van ser 24 quilos de rebuig i 16 de voluminosos, però també es van trobar tres quilos d'envasos i un de vidre. Entre els residus trobats figura una cadira de plàstic, un para-xocs i un gran volum de plàstic.
Aquesta campanya de neteja és una acció comuna a tot el continent i té l'objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre altres espais. El representant del projecte Viu la riera! Josep Maria Margalida va destacar la participació dels voluntaris en aquesta acció així com la disminució de residus recollits en relació a l'any passat.Margalida també va destacar que a l'acció d'ahir a la riera de Caldes van trobar molt poques tovalloletes, fet que demostra que el sistema de retenció que s'ha instal·lat en un tram de la riera està funcionant.
Per la seva banda, l'Alba Sanuy , dinamitzadora de l'Aula del Parc va explicar que els participants tenien la sensació que la riera de Caldes es trobava més neta que l'any passat quan es van recollir més quilos de residus. Sanuy també lamentava "l'impacte" que havia causat entre els participants que en el tram entre els dos ponts la riera de Caldes no portava aigua.


Foto: Els voluntaris de la jornada de neteja a la riera de Caldes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]