hola

Coincidint amb la festivitat de Santa Perpètua, el 7 de març, s’obrirà a la ciutadania la nova plaça del 8 de març. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha programat en aquest nou espai, que s’ha urbanitzat davant del Vapor, l’acte central de la programació del Dia Internacional de les Dones.

La commemoració començarà a les 13 hores i inclou la lectura del manifest institucional del 8M; l’actuació de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), que oferirà un espectacle de dansa i el concert de la cantant Gigi McFarlane, que cantarà temes de dones. La urbanització de la plaça del 8 de març inclou un monument en homenatge a la dona treballadora que s’ha realitzat amb dotze columnes que s’han restaurat del Vapor Aranyó i incorpora un poema de Miquel Martí i Pol.

L’alcaldessa Isabel Garcia ha mostrat la seva "il·lusió" per poder obrir a la ciutadania aquesta plaça "en un entorn emblemàtic"  a l'entorn del Vapor. La primera edil ha indicat que el nou espai "ret homenatge a totes les dones perpetuenques del passat, present i futur" 

La plaça del 8 de març que s'ha urbanitzat davant la Nau Alta del Vapor està delimitada pels carrers de Martí Costa i d'Ignasi Iglesias i l'avinguda de Santiga. L’Ajuntament va adjudicar el projecte a l’empresa Construccions Fertres SL per un import de 451.532,60 euros.

La nova plaça s'ha fet amb paviment ceràmic per respectar els materials del Vapor i compta amb talussos vegetals per salvar el desnivell amb l'avinguda de Santiga i també han s'instal·lat talussos vegetals al costat del carrer de Martí Costa. La plaça disposa de quatre columnes amb diversos punts de llum amb tecnologia led i s'han instal·lat altres quatre columnes al jardí interior.

L'àrea de Territori ha destacat que la pavimentació de la plaça ha estat un procés molt laboriós ja que s'han col·locat una a una totes les peces de la plaça.La rehabilitació del Vapor forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d'Indústria Viva.

En cas de pluja l'acte institucional del 8 de març se celebrarà al Centre Cívic El Vapor.

 

Programació

La programació del Dia Internacional de les Dones, que organitza la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils, inclou el dia 9 de març la presentació del llibre El Verbo Amar y el camino hacia el desapego, de Marisol González, que pretén mostrar com transformar les vivències del dia a dia en aprenentatges. El tècnic d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Òscar Esteban, presentarà l’acte que tindrà lloc el dimecres 9 de març a la Biblioteca Municipal. El dissabte 12 de març, a les 12 hores, al Recinte Firal s’ha programat l’activitat Tallem pel dret amb la intervenció de les Bomberes de la Generalitat, de l’equip d’excarceració femení.

L’entitat AFIFAC programa el dilluns 14 de març, a les 19 hores, la xerrada telemàtica De sapos, manzanas, princesas y otras milongas que anirà a càrrec d’Inma Siles. Per últim, el 17 de març, a les 18 hores al Centre Cívic El Vapor, s’ha organitzat una masterclass gratuïta d’autodefensa a càrrec de Carlos Carrillo, 4 Dan de Sasori Jujitsu, del Centre Esportiu Sasori de Santa Perpètua. Les inscripcions es poden realitzar al mail igualtat@staperpetua.cat.

Declaració institucional

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha realitzat una declaració institucional amb motiu del 8 de març on es compromet a posar totes les eines de què disposa l’Ajuntament al servei de la defensa dels drets de les dones i lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi. El Consistori també es compromet a aplicar la perspectiva de gènere en totes les actuacions de l’Ajuntament i continuar treballant per l’erradicació de la discriminació i l’assetjament sexual en qualsevol espai, fent especial incidència en l’àmbit laboral i els espais d’oci amb els Plans d’Igualtat i Protocols de prevenció i abordatge de l’assetjament.

Així mateix, col·laborar amb les empreses del municipi en l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial i l’eliminació del terra enganxós, la paritat de dones i homes als càrrecs de decisió, la formació del personal en matèria d’igualtat i l’adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

L’Ajuntament vol impulsar accions per reduir la pobresa femenina. En aquest sentit, implementarà polítiques que ajudin a reduir els casos de pobresa energètica que, de manera molt majoritària, afecten dones grans que viuen soles. També es vol promoure Pactes del Temps en l’àmbit municipal per avançar en el dret a tenir temps i per aconseguir que l’any 2025 els horaris de Catalunya s’hagin equiparat als dels països europeus i siguin més racionals i saludables. Per últim, la Corporació dona suport a les mobilitzacions organitzades per les feministes de diferents països del món i convocades a Catalunya pel conjunt del Moviment Feminista.

 

Foto: Plaça del 8 de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]