hola

L’Hospital de Mollet ha començat la crida de persones voluntàries per participar a l’assaig Fase III de de la vacuna contra la Covid-19 que està desenvolupant la farmacèutica biotecnològica HIPRA. El centre és uns del 20 hospitals d'Espanya, Portugal i Itàlia que participen en aquest assaig, segons ha informat en un comunicat.

L’AEMPS ha autoritzat la darrera fase de l'assaig clínic abans de la comercialització de la vacuna i s’inicia un cop la Fase IIb ha demostrat una bona tolerabilitat, un bon perfil de seguretat i una resposta potent front a les variants, inclosa la òmicron

En aquesta nova fase, en la qual hi participaran unes 3.000 persones majors de 16 anys, es continuarà avaluant la seguretat i l’eficàcia de la dosi de reforç de la vacuna d’HIPRA contra la Covid-19 en un grup més gran de persones vacunades amb diferents vacunes (AstraZeneca, Moderna, Pfizer i Janssen). En aquest estudi és vol confirmar que la immunització de reforç amb la vacuna d’HIPRA pot ampliar la protecció en front les noves variants i perllongar l'efecte preventiu de la vacunació. A les persones voluntàries se'ls hi farà un seguiment d’un any per avaluar la seguretat a llarg termini i la resposta immunològica.

Les persones que vulguin participar a l'assaig han d’haver rebut una o dues dosis d'una de les vacunes autoritzades (Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna), Vaxevria (AstraZeneca), Janssen (Janssen) o combinades) com a mínim fa 3 mesos. En la casuística que hagin passat la Covid-19 com a mínim fa 1 mes, sense haver ingressat a l'hospital, podran participar igualment a l'estudi. Cada hospital ha habilitat un espai a la seva web perquè les persones interessades s'hi puguin inscriure.

L’estudi està essent avaluat pel Comitè d’Ètica de l’Hospital Clínic de Barcelona i per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

La vacuna d’HIPRA

La vacuna contra la Covid-19 de HIPRA és una vacuna de proteïna recombinant multivariant adjuvada, basada en un heterodímer de fusió del domini d'unió al receptor (RBD) que conté les variants B.1.1.7 (alfa) i B.1.351 (beta) del SARS-CoV-2.

La vacuna d’HIPRA es conserva a temperatura de refrigerador (entre 2 i 8 ºC), cosa que facilita l’emmagatzematge i distribució. Tanmateix, la tecnologia utilitzada permet una gran versatilitat per adaptar-la a noves variants del virus, si fos necessari en el futur. Els resultats obtinguts a data d’avui, mostren que la vacuna produeix anticossos neutralitzants en front a les VOC (variants de “preocupació”) actuals i també eficàcia en la prevenció del la malaltia.A la Fase III de la vacuna d’HIPRA hi participen diferents hospitals públics i privats ubicats a Espanya (17), Portugal (2) i Itàlia (1).


Foto: Hopital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Detingudes tres persones per robatori amb violència
19 febrer 2025 12:34 - RedaccióDetingudes tres persones per robatori amb violència

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra de Santa Perpètua han detingut tres persones com les presumptes [ ... ]

L'Ajuntament s'adhereix a la campanya de l'Associació de Cardiopaties Congènites
14 febrer 2025 08:49 - RedaccióL'Ajuntament s'adhereix a la campanya de l'Associació de Cardiopaties Congènites

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'adhereix a la campanya #corquecreix impulsada per l'Associació [ ... ]

La interculturalitat com a transformació social centra el Dia de la Ciutat Educadora
02 Des 2024 12:33 - RedaccióLa interculturalitat com a transformació social centra el Dia de la Ciutat Educadora

L’Ajuntament de Santa Perpètua va celebrar dissabte 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat [ ... ]