hola

La necessitat d'una llei trans catalana va ser justificada amb la necessitat de tenir una normativa superior que obligui a complir amb els drets de totes les persones trans. Les institucions i les comunitats han de garantir els drets de totes les persones perquè són drets humans com el dret a un habitatge, a una feina digna, a la salut i a l'educació. Si no hi ha garanties d'aquests drets humans es converteixen en privilegis per als que sí els tenen. Aquest va ser l'argument sobre el qual es va desenvolupar la xerrada que van donar la Clara Palau, sabadellenca impulsora de l’associació Ca l’Enredus i l’escriptora i diputada al Parlament de Catalunya, Jenn Díaz. L'acte va tenir lloc divendres 28 de gener a la tarda a la Biblioteca Josep Jardí i hi van assistir una vintena de persones. Aquesta xerrada és una proposta organitzada per Esquerra Feminismes Santa Perpètua

La Clara Palau va recordar que el que es demana amb aquesta llei no és més que el compliment dels drets humans per a les persones trans.

Palau va explicar que quan una persona fa el trànsit hi ha dues fases. Una de reconeixement, en la qual la persona trans decideix reconèixer-se amb la seva pròpia identitat i tot el seu entorn també. I una segona fase que afecta a tot el procés administratiu, legal i d'encaix en la comunitat. Per això, Clara Palau explica que és molt necessària una norma de rang superior per fer complir totes les obligacions a tots els organismes.

La xerrada de divendres sobre la llei trans catalana és una de les primeres que s'han fet, però l'objectiu actual de l'organització és fer-ne d'altres a diverses localitats de la comarca per anar explicant què es vol aconseguir i desmentint afirmacions que algunes organitzacions estan llençant perquè no volen que es tramiti una llei trans, segons va explicar la diputada al Parlament de Catalunya Jenn Díaz. Díaz va subratllar que els països llatinoamericans "ens passen la mà amb aquestes lleis" i que la llei catalana servirà per regular drets humans. 


Foto. La Biblioteca va acollir la xerrada / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua ofereix alternatives a sancions per a menors que consumeixin droga a la via pública
27 Set 2022 11:53 - RedaccióSanta Perpètua ofereix alternatives a sancions per a menors que consumeixin droga a la via pública

L’Ajuntament de Santa Perpètua i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya han signat [ ... ]

Quatre agents superen el curs de l'Escola de Policia Catalunya
27 Set 2022 11:51 - RedaccióQuatre agents superen el curs de l'Escola de Policia Catalunya

Quatre agents de la Policia Local de Santa Perpètua, tres homes i una dona, han aprovat i superat el [ ... ]

Avui ha començat la programació de la Setmana de la Gent Gran
26 Set 2022 12:29 - RedaccióAvui ha començat la programació de la Setmana de la Gent Gran

Des d'avui i fins al 30 de setembre a Santa Perpètua se celebra la Setmana de la Gent Gran coincidint [ ... ]