hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà una campanya de difusió entre les famílies del municipi amb infants nascuts l’any 2020 per donar-los a conèixer la gratuïtat del tercer curs del primer cicle d’educació infantil de dos anys (I2, antic P2), després que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat que a partir del setembre aquesta etapa educativa serà gratuïta per a les famílies. El regidor d’Educació, Pere García, ha informat que el Consistori enviarà una carta a les famílies i les convidarà a realitzar una preinscripció prèvia per conèixer la seva voluntat d’inscriure els infants. «Volem potenciar aquesta etapa educativa i equiparar-la a l’EI3 (P3) per aquest motiu és important que les famílies coneguin aquest recurs», ha assenyalat el regidor que ha anunciat que l’increment de la demanda comportarà la reobertura de l’Escola Bressol L’Espiga el proper curs 2022/2023. «Actualment, l’escolarització infantil d’aquesta etapa educativa està al 45%, si arribem almenys al 80% serà necessari reobrir la tercera escola bressol municipal», ha explicat.

Pere Garcia també ha explicat que el Consistori està estudiant la possibilitat d’aplicar el proper curs la tarifació social a les famílies amb nadons (lactants) i infants fins a un any (I1). «Volem facilitar també l’accés a lactants i als més petits i la tarifació pot afavorir que les famílies que econòmicament no ho acaben de veure viable, inscriguin als seus fills i filles si així ho consideren», ha detallat el regidor que ha explicat que la tarifació consisteix en l’equitat en el servei amb un sistema de preu en el qual cada família ha de pagar en funció dels seus ingressos. «L’objectiu és evitar que els preus siguin una barrera que dificultin l’accés de totes les famílies que necessitin o vulguin ser usuàries del servei», ha afegit.

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya preveuen la gratuïtat de l’escolarització de tercer curs del primer cicle d’educació infantil I2 (antic P2) per a les famílies a partir del proper curs escolar 2022/2023. L’administració autonòmica ha avançat que la voluntat és que al curs 2024/2025 sigui universal la gratuïtat de tot el primer cicle. El regidor ha recordat que fins ara l’import de la despesa per plaça de les escoles bressol municipals era assumit aproximadament en tres parts, assumides per Ajuntament, Generalitat i famílies. La nova mesura comportarà que l’administració autonòmica sufragarà la part de les famílies, mentre que el Consistori continuarà amb la seva aportació inicial. «Suposarà un increment de la despesa per a les arques municipals ja que augmentarà el nombre de famílies usuàries, però creiem en aquesta etapa educativa i en oferir el millor servei a les famílies», ha conclòs Pere Garcia.


Foto: El Consistori farà una campanya informativa i preveu reobrir l’Escola Bressol Municipal L’Espiga al setembre si augmenta la demanda / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua
12 Jun 2024 11:07 - RedaccióEl Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua

El Síndic de Greuges ha rebut un total de set trucades o videotrucades en la seva atenció telemàtica [ ... ]

Més de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor
12 Jun 2024 10:05 - RedaccióMés de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor

Un total de 91 persones van donar sang i 4 persones van poder donar plasma en el marc del projecte "Una [ ... ]

La Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica
12 Jun 2024 09:55 - RedaccióLa Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica

Els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta de la Nau de Serveis Municipals [ ... ]