hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant en l'elaboració del Pla Local de Salut. La Regidoria de Salut Pública ha informat que, després d'haver realitzat la diagnosi del Pla a partir de dades oficials de l'Institut Català de la Salut, una enquesta ciutadana i un qüestionari a professionals, s'han portat a terme tres taules de treball per tractar diferents necessitats de salut.

La primera taula ha estat sobre els hàbits i els estils de vida saludable i s'han tractat aspectes com el consum d'alcohol, tabac i substàncies il·legals, l'abús de l'ús dels medicaments en la població i l'atenció al lleure del jovent del municipi. A la taula de benestar emocional i envelliment s'ha recollit l'impacte de la pandèmia a totes les franges d'edat de la població, però en especial en els infants i la gent gran. Una altra taula de treball ha estat centrada en l'entorn saludable, és a dir, els aspectes relacionats amb l'entorn físic, la contaminació, les barreres arquitectònics, les plagues i els animals al municipi. Segons la Regidoria de Salut de l'Ajuntament a les taules de treball han participat més d'una seixantena de persones externes al Consistori. Aquesta acció ha comptat amb personal sanitari, persones de l'àmbit del treball social, ciutadania, membres d'associacions que promouen la salut, associacions mediambientals, etc. També ha participat personal tècnic de l'Ajuntament. El Pla Local de Salut tindrà una vigència de 4 anys, del 2022 al 2025.

La Regidoria explica que les comissions del Pla es troben "proposant accions o programes que millorin la salut de les persones". Les propostes seran aprovades en el proper Consell de Salut Municipal que se celebrarà durant els primers mesos de l'any 2022 i també s'aprovaran per Ple Municipal.

La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Montse Prior, ha explicat que "aquestes taules de treball s'han realitzat en funció dels problemes de salut que s'han presentat durant la diagnosi i que les persones participants han buscat solucions i estratègies que puguin millorar les mancances detectades". La tècnica municipal ha destacat que el següent pas serà l'elaboració d'una fitxa on s'inclouran diversos indicadors extrets de la diagnosi i també el grau d'execució en el temps de les accions del Pla.

 

Foto: Una de les sessions a la Sala de Plens de l'Ajuntament / Regidoria de Salut Pública

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua reitera el seu compromís amb el poble sahrauí
26 febrer 2024 12:53 - RedaccióSanta Perpètua reitera el seu compromís amb el poble sahrauí

Santa Perpètua va acollir aquest dissabte 24 de febrer l'acte de commemoració del 48è aniversari [ ... ]

Obert el termini de sol·licituds de subvencions per a projectes de cooperació
26 febrer 2024 12:06 - RedaccióObert el termini de sol·licituds de subvencions per a projectes de cooperació

L’Ajuntament de Santa Perpètua obre del 26 de febrer al 10 de març el període per presentar projectes [ ... ]

A partir del 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital per estacionar a la zona vermella
23 febrer 2024 09:37 - RedaccióA partir del 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital per estacionar a la zona vermella

A partir d’aquest dilluns 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital gratuït amb l’aplicació [ ... ]