hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda iniciarà nous programes de formació i ocupació en el marc d'una nova subvenció del programa Treball als barris del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El Consistori perpetuenc ha rebut un ajut de 622.171,30 euros per dur a terme les accions, que beneficiaran unes 120 persones. La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que "enguany les actuacions van en la línia d'ampliar o continuar accions ja iniciades en edicions anteriors i iniciar-ne de noves, sempre orientades a la millora de la formació i ocupació de les persones del barri de Can Folguera, a qui s'adreça especialment la convocatòria".

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda iniciarà nous programes de formació i ocupació en el marc d'una nova subvenció del programa Treball als barris del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El Consistori perpetuenc ha rebut un ajut de 622.171,30 euros per dur a terme les accions, que beneficiaran unes 120 persones. La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que "les actuacions van en la línia d'ampliar o continuar accions ja iniciades en edicions anteriors i iniciar-ne de noves, sempre orientades a la millora de la formació i ocupació de les persones del barri de Can Folguera, a qui s'adreça especialment la convocatòria".

En el marc dels programes d'experienciació laboral, s'ofereix com a novetat l'acció Agents de digitalització, que oferirà contractació a dues persones per un període de sis mesos, per desenvolupar tasques de suport en les gestions i tràmits digitals per garantir l'accés a l'administració i serveis digitals a la ciutadania, especialment al veïnat del barri de Can Folguera. També oferirà eines per garantir la connexió social també amb mitjans digitals, correu electrònic, xats, videotrucades, accés a xarxes socials. "Es pretén reduir la bretxa digital que la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat, en especial als barris i col·lectius més vulnerables", ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Dins dels programes d'aprenentatge integrat, es faran accions formatives adreçades a un total de 21 persones, veïnes del barri de Can Folguera, les quals obtindran una formació que les permetrà millorar les seves competències professionals. Posteriorment, el 75% de les participants podran accedir a un contracte d'experienciació laboral d'una durada de sis mesos. Durant aquest període, podran posar en pràctica els nous coneixements assolits i desenvolupar tasques de millora i adequació en espais del barri, en una de les dues especialitats que es desenvoluparan, jardineria i manteniment sostenible d'espais oberts i neteja d'espais públics.

La subvenció inclou també dos dispositius que tenen per objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones residents a Can Folguera. Es tracta dels dispositius Dones Competents, del que se'n podran beneficiar 45 dones i d'una nova edició del dispositiu Alfatic, que s'adreça a una cinquantena de persones i, tal i com explica Desenvolupament Local, té com a missió incidir en la millora de l'ocupabilitat, especialment de les persones que tenen més dificultat per accedir a l'aprenentatge de les eines ofimàtiques i/o en l'ús de les tecnologies TIC que els limiten l'autonomia per a la cerca, manteniment o millora d'ocupació.

L'Ajuntament ha rebut atorgament per a la totalitat dels programes sol·licitats dins d'aquest programa, que subvenciona el 70% de les accions. El Consistori perpetuenc ha rebut anualment aquesta subvenció del SOC des de l'any 2008. Aquest ajut s'adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. El programa subvenciona el 70% de les actuacions. L'any passat el SOC va atorgar una subvenció de 455.786,31 euros.

 

Foto: El Consistori rep aquesta subvenció des del 2008 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]