hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències masclistes amb un programa d'activitats que va començar aquest dilluns i es perllongarà fins demà divendres. L'acte institucional tindrà lloc avui a les 18 h a la Sala de Plens, tot i que s'havia anunciat a la plaça de la Vila, per protegir les persones que vulguin participar de les inclemències meteorològiques. Ràdio Santa Perpètua retransmetrà en directe aquest acte institucional que també es podrà seguir en directe pels facebooks de l'Ajuntament i de l'emissora municipal.

El programa municipal del 25N ha inclòs tres xerrades, una presencial i dues online a través del canal Youtube @AjuntamentSPM. La Biblioteca va acollir dilluns la conferència de l'escriptora Nadia Ghulam sobre la situació actual de les dones afganeses. Una de les dues xerrades online va ser amb Aharon Fernández de l'entitat AHIGE sobre la responsabilitat dels homes en la prevenció de les violències masclistes i demà serà el torn de la xerrada amb Fayna Bethencourt de la Red de mujeres supervivientes.

Avui també a les 19.30 h el Centre Cívic El Vapor acollirà una activitat dinamitzada per Comecocos on es visionarà un curtmetratge i posterior debat sobre la situació de les dones a diferents parts del món. Durant tota la setmana, l'Ajuntament proposa una campanya a través de les xarxes socials i convida a penjar fotos dient NO a les violències masclistes amb les etiquetes #SPMdiuNO i #25N.

La regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, ha lamentat que cada any calgui commemorar el 25N i ha puntualitzat que aquest any ja són 37 les assassinades a Espanya per violència masclista. A més, Gómez ha explicat que la xerrada de l'escriptora afganesa Nadia Ghulam va ser molt interessant, tant la seva història com els valors que va transmetre.

La segona xerrada va anar a càrrec de l'entitat AHIGE. La regidora d'Igualtat i Drets Civils ha explicat que aquesta entitat intenta reeducar a homes quan han estat violents. La programació commemorativa finalitzarà demà amb una xerrada amb Fayna Bethencort. Sandra Gómez ha destacat que actualment Fayna intenta arribar a aquelles dones que pateixen violència perquè reaccionin, ja que ella és una supervivent d'aquesta xacra.

Aquesta programació es fa visible coincidint amb el 25N, però l'Ajuntament de Santa Perpètua treballa tot l'any per contribuir a l'eliminació d'aquesta xacra social que afecta dones de tots els nivells culturals i econòmics a tot el món.

La violència masclista deixa rastre, a vegades quantificable i d'altres no. Durant l'any 2020, el SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) va atendre 33 dones en el servei de suport jurídic i en el que portem d'aquest any, 28. Pel que fa a atencions de suport emocional infantil va atendre l'any passat 123 nens i nenes i aquest any ja s'han atès 114 infants. El servei de suport emocional a les dones va atendre 164 dones al 2020 i 156 el que portem d'any. I com a primera acollida, l'any passat es van donar d'alta 42 dones, de les quals el 72% provinents de situacions de violències masclistes.

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils informa que hi ha dues perpetuenques en recurs de llarga estat per violències masclistes i sobre ordres d'allunyament, l'Ajuntament no disposa de dades, ja que es tramiten a través de la Policia de la Generalitat Mossos d'Esquadra. Sandra Gómez ha confirmat que el SIAD s'ha hagut de reforçar per poder respondre les necessitats de les dones i més durant i després dels mesos més durs de la pandèmia.

 

Foto: Imatge d'un dels actes organitzats en el marc del 25N del 2020 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]