hola

 

Una trentena de persones van participar ahir en la Marxa de torxes contra la violència masclista organitzada pel Comitè feminista Santa Perpètua. Les manifestants van portar torxes enceses durant el seu recorregut que va començar al parc Central i va finalitzar a la plaça de la Vila on es va llegir un manifest. Una de les membres del Comitè femnista va donar lectura a un text en el que interpel·la a la ciutadania per ser activa davant les violències masclistes.

A través del manifest, el comitè feminista de Santa Perpètua "interpel·lem a tota la ciutadania a esdevenir part activa en els reptes i responsabilitats que tenim com a societat davant les violències masclistes. Manifestem el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i avançem de forma activa en el compromís diari, des de tots els espais que ocupem, per eradicar aquesta vulneració dels Drets Humans de les dones. Parlem de violències masclistes, amb plural, perquè la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica, la violència vicària i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho són, també, violències masclistes".

El manifest reclama un canvi de base socioeconòmica que acabi amb el patriarcat. El comitè va clamar que "el degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat" i que és necessari canviar la base socioeconòmica de la societat, "acabant amb el patriarcat i posar la vida i les cures al centre". La lectura va continuar demanant "un estat amb una base feminista que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar, però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori".

El comitè feminista demana una República Catalana amb un sistema judicial fort que apliqui una justícia amb perspectiva de gènere amb mirada feminista a la justícia i a totes les polítiques i reclama més implicació per assolir una societat de dones lliures. El manifest va cloure amb el missatge: Fúria feminista contra les violències masclistes De la por a la rabia. El 25N ocupem juntes els carrers. I seguidament es va fer un minuts de silenci per totes le víctimes de la violència masclista.

 

Foto: Una trentena de persones van participar a la Marxa de torxes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València
24 Maig 2024 12:15 - RedaccióLa propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València [ ... ]

El Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats
24 Maig 2024 11:38 - RedaccióEl Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats

El Casal Popular Pit Roig inaugura la seva nova seu situada a la plaça de l’Església amb activitats [ ... ]

Catorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central
24 Maig 2024 09:19 - RedaccióCatorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de [ ... ]