hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua a través del Punt de Voluntariat, Serveis Socials, el Projecte Educatiu de la Ciutat, Cooperació Internacional i Voluntariat per la llengua està acabant de preparar la Setmana del Voluntariat de Santa Perpètua. Aquesta tindrà lloc del 28 de novembre al 3 de desembre amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el dia 5. Fa unes setmanes, la Regidoria va fer una crida a les entitats locals a participar en les activitats que es programaran durant la setmana. El Punt de Voluntariat es va començar a impulsar just quan va arribar la pandèmia i aquest any s'ha apostat per fer una setmana d'activitats diverses per tal de promoure-ho.

La programació de la Setmana del Voluntariat començarà el 28 de novembre amb una gimcana organitzada per l'Associació Familiars Alzheimer Vallès Occidental (AFAVO). És una activitat dirigida als infants amb l'objectiu de sensibilitzar-los, a través del joc, de com acompanyar a les persones que tenen la malaltia. Serà al parc Central d'11 a 13 hores i té un preu de 4 euros per equip.

El dilluns 29 de novembre tindrà lloc l'acte d'inici de la Setmana del Voluntariat al Centre Cívic La Creueta, de 19.30 a 21 h. En aquest, la Federació Catalana de Voluntariat Social i el Cabàs Solidari de Santa Perpètua presentaran el marc legal, els objectius, els valors i el compromís del voluntariat a través de l'experiència del Cabàs. El dimarts 30, en el marc de l'Hora del cafè (15.15 a 16.45 h) del Centre Cívic La Creueta, les entitats SPSolidària i Voluntariat per la llengua faran una xerrada per explicar la seva experiència en el voluntariat. Els actes del 2 de desembre també començaran amb l'Hora del cafè al Centre Cívic Can Folguera on l'ONGD Asperpol, el Servei Comunitari de l'Ajuntament i Voluntariat per la llengua presentaran les seves experiències. Aquell mateix dia hi haurà diversos actes al Centre Cívic El Vapor. De 17 a 20 h, hi haurà una exposició de projectes de cooperació internacional amb voluntaris a càrrec d'Alkaria, Asperpol i SPSolidària. A més, de 18.30 a 20.30 h se celebrarà una taula rodona amb diferents experiències d'entitats per parlar del valor que les persones voluntàries aporten als projectes. Per finalitzar, de 20.30 a 21.30 h tindrà lloc una xerrada sobre el voluntariat internacional d'Alkaria.

El 3 de desembre, se celebrarà la cloenda de la Setmana del Voluntariat juntament amb la commemoració del Dia per la Diversitat Funcional. A les 17 h hi haurà una gimcana organitzada per Espiral Catalunya i Asperpol i també es presentarà el mural commemoratiu. L'acte tindrà lloc entre l'avinguda Onze de Setembre i l'escultura Espai del Pensament.

 

Foto: Es donarà una visió de les oportunitats de fer voluntariat a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]