hola

Una unitat mòbil de contaminació atmosfèrica ja es troba analitzant els nivells i paràmetres relatius a la contaminació del barri de Can Filuà. La Diputació de Barcelona ha instal·lat a la plaça de la República aquesta estació automàtica per analitzar la quantitat de contaminants que hi ha a la zona. L'Ajuntament ha demanat aquest recurs perquè al municipi només hi ha una unitat fixa de control i les que són mòbils, com la instal·lada recent­ment, permeten saber quina és la qualitat d'aire en espais que no disposen de vigilància continuada.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l'Ajuntament, Sergi Hernández, explica que l'objectiu d'aquestes estacions de mesura és "tenir un control constant sobre els contaminants atmosfèrics de la nostra ciutat i controlar que les dades recopilades siguin homogènies amb l'estació de mesura fixa". Hernández destaca que aquesta unitat fixa, que està situada entre l'Avinguda Canalis i l'Avinguda Girona, ha ajudat a "poder demostrar i identificar el nostre principal contaminador, l'AP-7, que genera el 70% de la contaminació de Santa Perpètua. Per aquest motiu, l'Ajuntament treballa per aconseguir la reducció de velocitat a 80km/h, fet que suposaria una reducció considerable dels contaminants". Les dades que s'obtenen de l'estudi que fa la unitat mòbil s'envien a la central on un especialista analista el comportament i la validesa.

 

Foto: Unitat mòbil de contaminació a la plaça de la República / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua
12 Jun 2024 11:07 - RedaccióEl Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua

El Síndic de Greuges ha rebut un total de set trucades o videotrucades en la seva atenció telemàtica [ ... ]

Més de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor
12 Jun 2024 10:05 - RedaccióMés de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor

Un total de 91 persones van donar sang i 4 persones van poder donar plasma en el marc del projecte "Una [ ... ]

La Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica
12 Jun 2024 09:55 - RedaccióLa Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica

Els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta de la Nau de Serveis Municipals [ ... ]