hola

 

Aquest dimecres 1 de setembre s'ha alliberat definitivament el peatge de la C-33 de La Llagosta. Aquesta via juntament amb l'AP-7, l'AP-2 i la C-32 nord han passat a ser gratuïtes després de la fi de la concessió. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat en diverses ocasions proposicions que reclamaven la gratuïtat del peatge de la C-33 que enllaça Montmeló amb Barcelona i al llarg de la història va protagonitzar diverses accions de protesta per l'increment de les tarifes d'aquesta barrera.

El consistori també va formar part d'una plataforma que van integrar una trentena d'administracions i agents socials que tenia per objectiu l'eliminació d'aquest peatge ja que estava considerat el més injust de Catalunya ja que la C-33 era l'única autopista que tenia un peatge en el primer tram, situat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua també va aprovar per unanimitat el 2012 una proposició que sol·licitava al Govern de la Generalitat la gratuïtat del peatge de l'autopista C-33 per als residents del territori. La Corporació rebutjava el peatge de La Llagosta per "injust, injustificat i perjudicial per a les economies" del territori. La moció demanava al govern reconsiderar la decisió d'eliminar la gratuïtat del peatge pels usuaris habituals, residents i empleats del territori de l'àrea d'influència. Segons la proposició "el peatge de la Llagosta, injust on n'hi hagin, ha de ser suprimit definitivament quan s'exhaureixin les pròrrogues de la concessió ja que mai s'hauria d'haver instal·lat en aquest punt un peatge abans de la primera sortida de l'autopista, que deixa en indefensió i injustícia a tots els residents i empleats del territori per mobilitat obligada".

La concessionària, fins ara, abonava als ajuntaments per on discorre aquestes autopistes l'Impost de Béns Immobles, encara que no era el cas de Santa Perpètua ja que el tram de l'autopista AP-7 (Montmeló-El Papiol) era considerat gratuït i la concessionària no abonava aquest tribut.


Foto: Barreres aixecades aquest 1 de setembre al peatge de la C-33 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]