hola

Mostrar les principals mobilitzacions de la ciutadania perpetuenca en els darrers 20 anys. Aquest és el principal objectiu de l’exposició 'Darrere l’objectiu. Mobilitzacions ciutadanes a Santa Perpètua 2000-2021' que s’inaugura el 2 de setembre donant el tret de sortida a la Festa Major d’enguany. L’acte serà a les 20 hores a l’Espai 1, on es podrà veure l’exposició fins al 24 d’octubre. L’horari de visita serà de dimecres a divendres de 16.30 a 20 hores i dissabtes d’11 a 14 hores. A més, estarà oberta el diumenge de Festa Major també d’11 a 14 hores.

Darrere l’objectiu és una producció de les regidories de Comunicació i Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua i recull 32 fotografies de 28 moments de la història perpetuenca, la majoria d’elles realitzades pel fotògraf de l’Informatiu Josep Cano i algunes, fetes pel personal de la Unitat de Comunicació. Des del departament expliquen que la selecció de s’ha fet “després de fer un repàs exhaustiu a l’hemeroteca dels mitjans locals, destancant els moments que creiem més significatius i que han implicat més mobilització ciutadana i oferint una visió global, de reclamacions en diferets àmbits”. També s’ha tingut en compte la qualitat de les fotografies i el que expressen, expliquen des de Comunicació i afegeixen que l’exposició a més, “suma al visionat de les imatges una proposta de contingut per a cadascuna: les veus de les persones protagonistes, les notícies que es van generar sobre aquell tema, els sons i els objectes més significatius”.

L’accés a aquesta informació addicional es farà escanejant un codi QR que hi haurà al costat de cada fotografia i, per aquest motiu, es recomana a la ciutadania que porti el seu dispositiu mòbil i també uns auriculars per escoltar el material sonor. Tot aquest contingut estarà disponible al web darrerelobjectiu.org a partir del 2 de setembre. El regidor de Cultura i Comunicació, Marçal Solà, ha destacat el treball en equip del personal dels dos departaments per tal de crear una exposició “molt interessant i plena d’història perpetuenca” i ha afegit que “tot i que el contingut adicional es podrà consultar des de casa, per poder veure les fotografies caldrà desplaçar-se a l’Espai 1 i nosaltres recomanem gaudir de l’experiència completa”. Solà ha avançat que al voltant de la mostra s’organitzaran xerrades i activitats complementàries relacionades amb el fotoperiodisme.

I tu, per què et mous?

L’exposició de Festa Major també inclourà un espai de participació. Estarà a l’entrada de la mostra i recollirà la resposta de la ciutadania a la pregunta I tu, per què et mous?. El resultat serà un collage de missatges que s’anirà construint amb les aportacions que es recullin els dies que duri la mostra. Hi haurà tres vies de participació. D’una banda, es pot enviar un correu electrònic a comunicacio@staperpetua.cat o un WhatsApp al 654 767 512 especificant el nom i el cognom i explicant breument quins són els motius pels quals et mobilitzes. Les propostes rebudes seran impresses i formaran part del collage. També es pot participar a través del formulari al web darrerelobjectiu.org actiu a partir del 2 de setembre. Per últim, es podrà escriure el missatge a les targetes que es trobaran a la mateixa exposició. El regidor de Cultura i Comunicació, Marçal Solà, ha explicat que “volíem que l’exposició fos també una mobilització en sí, un punt on tothom pogués alçar la veu”.

 

Foto: Imatge de la manifestació contra les retallades en sanitat l'any 2011 i que forma part de l'exposició / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]