hola

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) va atendre 200 reclamacions durant l'any 2020 de les quals el 43% es van resoldre de manera favorable per a les persones consumidores. Aquestes dades han estat facilitades per la Diputació de Barcelona després d'efectuar els cercles de comparació intermunicipals amb les dades estadístiques de les OMIC.

En total, l'OMIC de Santa Perpètua va recollir l'any passat 700 casos diversos, dels quals el 70,4% eren consultes d'informació. El major nombre d'atencions, 43% van ser referents a serveis de comunicació, un 20% sobre telecomunicacions, un 18% relacionades amb productes, un 14% de subministraments bàsics, un 4% no feien referència a temes de consum i un 2% a habitatge. Cal destacar que el temps mitjà de resposta quan es demana cita prèvia a l'OMIC de Santa Perpètua és de tres dies i que s'ha trigat 57 dies de mitjana en la tramitació de les reclamacions tancades.

Aquestes dades suposen un resum d'indicadors potents que podran ser utilitzats per impulsar la millora del servei. El regidor de Consum, Antonio Egea, ha destacat que "com a punts forts podem destacar l'actuació del Servei de Consum en activitats de sensibilització a les escoles, donat que són moltes les escoles que sol·liciten, mitjançant la Programació Estable, activitats relacionades amb el Consum Responsable". En contraposició, Egea assenyala que el nombre d'assistents a activitats de sensibilització fora dels centres escolars és baix i "aquesta és una assignatura pendent que volem treballar des de la nostra Regidoria".

Un dels reptes de futur per a la Regidoria de Consum és augmentar la presència a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, amb la intenció de promoure un consum responsable i aprendre hàbits que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones i de les generacions futures.


Foto: L’OMIC està situada a la plaça de la Vila / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]