hola

Un bus mòbil de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia s'ha instal·lat avui fins les 14 hores al carrer de Puig i Cadafalch, al costat del mercat ambulant dels dijous. El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que aquest punt pretén accelerar la vacunació entre la població i, en principi, està obert a persones de més de 40 anys i, especialment, a aquelles en situació de vulnerabilitat que tinguin dificultats per accedir als punts habituals. Per poder ser atès, no cal demanar cita prèvia i serà necessari portar la targeta sanitària o un document d'identificació (DNI, passaport o NIE).

La regidora de Salut, Sandra Gómez, ha fet una crida a la ciutadania major de 40 anys que no hagi rebut encara cap dosi per tal que durant la jornada es puguin immunitzar el màxim nombre de persones, especialment les més vulnerables i que tenen més dificultats per anar a punt habitual de vacunació, segons ha assenyalat. Gómez també ha recordat que estem en una cinquena onada amb un índex de contagi i una taxa de reproducció molt elevats i preocupants i ha insistit en la importància d'augmentar el nombre de persones immunitzades.

El bus comptarà amb un equip de dues infermeres, un tècnic i dues persones d'administració i està acompanyat de dues carpes exteriors: una, on es fa el registre de les persones que es vacunaran i l'altra, d'espera després de la innoculació.

L'Índex de risc de contagi a Santa Perpètua, segons la pàgina oficial dadescovid.cat, és de 1.130 punts i la taxa de reproducció de la malaltia de 1,07. Actualment hi ha 4 perpetuencs ingressats a centres hospitalaris per Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 2.401 casos al municipi i s'han registrat 54 defuncions. Pel que fa a persones vacunades contra la Covid-19, a Santa Perpètua hi ha 15.146 que han rebut la primera dosi de la vacuna i 12.554 amb la pauta completa.


Foto: Campanya de vacunació a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]