hola

L'any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com el Dia Mundial de les Persones Refugiades. L'Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració d'aquesta jornada i recorda que "és una ocasió per fomentar la comprensió i l'empatia vers les persones refugiades i desplaçades i permet reconèixer la capacitat de resiliència en la reconstrucció de les seves vides".

Segons explica la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament, el Servei de Ciutadania ha rebut aquest any un total de 15 persones residents al municipi que han sol·licitat la protecció internacional i que s'han dirigit al servei per fer alguna consulta. Cooperació detalla que l'any 2018 hi va haver al món 28 milions de persones desplaçades internament, 22,5 milions de refugiats i 2,8 milions de sol·licitants d'asil.

D'altra banda, el Fons Català de Cooperació posa en marxa el 20 de juny la campanya «Per un món on les persones trobin refugi. Defensa la cooperació» amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Dins d'aquesta nova campanya, el Fons ha realitzat el webinar «El dret d'asil en risc» amb la participació d'activistes i persones expertes que treballen en primera línia a la frontera sud, a Grècia i als Balcans. En aquesta activitat, el Fons va presentar el Manifest del Dia Internacional de les Persones Refugiades per compartir la seva visió sobre la situació que s'està vivint a les fronteres.

La institució, tal com explica en un comunicat, destina gran part dels seus recursos a realitzar projectes de refugi amb algunes organitzacions locals. A més, des de l'any 2013 impulsa la iniciativa «Ciutats Defensores dels Drets Humans» per visibilitzar la feina que fan les persones defensores dels drets humans arreu del món i conscienciar a la ciutadania.

Els projectes d'SP Solidària i ALKARIA

L'ONGD local SPSolidària publicarà el 20 de juny, coincidint amb el Dia Mundial de les persones refugiades, Llenas de vida un audiovisual sobre el Centre Materno Infantil Sidami Al_Makhar Ahmed a Tifariti. L'entitat va construir aquest nou equipament gràcies a les subvencions atorgades pels ajuntaments de Santa Perpètua, Montcada i el Fons Català de Cooperació. SPSolidària compartirà aquest document a través de les seves xarxes socials. De fet, ha ofert petits anuncis en les darreres setmanes. L'entitat ha volgut posar en relleu la situació d'indefensió que viu el poble sahrauí i els atacs constants de les forces marroquines que els ha portat a una situació bèl·lica. Amb aquest audiovisual es vol apropar la vida en els campaments on fa més de 40 anys que estan desplaçats.

Per la seva part, l'ONGD ALKARIA treballa des del 2017 amb persones refugiades sirianes al Líban i actualment es troba atenent l'escolarització d'uns 80 infants i fent un seguiment de la situació de les dones jornaleres. L'any 2020 ALKARIA va posar en marxa campanyes alimentàries a Beirut per ajudar les víctimes de l'explosió que va tenir lloc l'agost passat al port de la ciutat.

 

Foto: Fotograma de Llenas de vida / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19
13 Gen 2022 12:22 - RedaccióMés de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19

L’Hospital de Mollet ha informat que actualment el centre compta amb 46 persones ingressades amb Covid-19. [ ... ]

Ràdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa
13 Gen 2022 11:57 - RedaccióRàdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa

Aquest divendres 14 de gener Ràdio Santa Perpètua oferirà la primera edició del 2022 del programa [ ... ]

La Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer
12 Gen 2022 11:32 - RedaccióLa Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer

La Policia Local de Santa Perpètua ha detingut un veí del municipi per ser presumptament autor d'un [ ... ]