hola

Una setantena de persones es van concentrar el dia 6 de juny a la plaça de la Vila en solidaritat amb el poble palestí i colombià.

A Colòmbia la ciutadania va sortir al carrer en unes jornades d'atur nacional des del 28 d'abril i la repressió per part del Govern i de les forces militars ha estat molt cruenta amb ferits, morts i desapareguts. En el cas de Palestina s'ha viscut l'episodi més dur des de 2014 del conflicte entre Israel i Palestina amb bombardejos que han causat la mort de centenars de persones a Gaza i la destrucció d'edificis com ara la seu de l'agència de notícies Associated Press i de la cadena de televisió Al Jazeera.

En l'acte es van veure banderes de Colòmbia i Palestina i pancartes de Salvem Palestina, Tots som Palestina i demanant justícia social i pau per a Colòmbia i Palestina. Dos veïns de Santa Perpètua d'origen palestí i colombià van explicar la situació que s'està vivint als seus països, es van projectar diversos curtmetratges que explicaven el moment actual i es va llegir un comunicat en suport a la comunitat palestina i colombiana.

El comunicat, llegit per una veïna membre de l'organització de l'acte, feia referència a ambdues situacions. El text recordava que la situació del poble palestí ve de lluny, des de 1948 i qualifica de "intent continu d'extermini de tot un poble".

En el cas de Colòmbia, considera que la mobilització ciutadana ha fet retirar el projecte de llei de reforma tributària després de veure com el poble colombià ha resistit "a la violenta intervenció militar, on els assassinats a manifestants i activistes ha sigut constant".

Segons l'organització de l'acte en solidaritat amb el poble palestí i colombià, cal donar suport a tots aquells pobles on es vulneren els drets humans i donar suport a la lluita i a la resistència dels pobles.

L'acte va finalitzar amb uns minuts de micro obert en el qual algunes de les persones concentrades van explicar emocionades com amb actes com aquests se senten recolzades al seu poble i que la preocupació pel que s'esà vivint a Palestina i Colòmbia les té molt angoixades.


Foto: L'acte es va celebrar diumenge a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]