hola

L’alumnat del projecte «Mirar amb les mans» de l’Institut Estela Ibèrica va visitar l’exposició «L’Enigma Iber» del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) el passat 28 de maig.


Segons explica la tècnica del Projecte Educatiu de la Ciutat (PEC) de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Marta Flórez, el museu va convidar a l’alumnat per conèixer els detalls del projecte de divulgació inclusiva de la peça de l’estela ibera de Santa Perpètua que han fet els participants de «Mirar amb les mans». La Regidoria d’Educació, a través del PEC, va posar en marxa al desembre aquest projecte de Servei Comunitari basat en la mediació inclusiva del patrimoni, en la qual es demana a l’alumnat participant que reprodueixi en 3D l’estela ibèrica i prototips tàctils de la seva inscripció. El seu treball també inclou una fitxa tècnica informativa en braille, un vídeo en llengua de signes per a persones amb dèficit auditiu, i una audioguia de la peça per a persones invidents, tots dos accessibles a partir de codis QR.


Flórez explica que tant el director del MAC Barcelona com el responsable de l’Àrea Educativa del Museu van felicitar l’alumnat per la feina feta al projecte «Mirar amb les mans». Els alumnes van presentar el desenvolupament del seu treball i van entregar al museu una còpia de tots els materials creats perquè puguin servir de suport a les activitats divulgatives. A més, van poder visitar l’exposició «L’Enigma Iber» per conèixer personalment l’estela ibera original de Santa Perpètua. L’equipament cultural s’ha oferit a donar continuïtat al projecte durant el curs vinent per poder-lo afegir a les activitats del seu programa i adreçar-lo a les persones amb diversitat funcional.


Foto: L'alumnat davant l'Estela Ibèrica / Reg d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19
13 Gen 2022 12:22 - RedaccióMés de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19

L’Hospital de Mollet ha informat que actualment el centre compta amb 46 persones ingressades amb Covid-19. [ ... ]

Ràdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa
13 Gen 2022 11:57 - RedaccióRàdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa

Aquest divendres 14 de gener Ràdio Santa Perpètua oferirà la primera edició del 2022 del programa [ ... ]

La Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer
12 Gen 2022 11:32 - RedaccióLa Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer

La Policia Local de Santa Perpètua ha detingut un veí del municipi per ser presumptament autor d'un [ ... ]