hola

El Club Bàsquet Santa Perpètua ha iniciat aquest mes de maig una col·laboració amb l’ONGD Alkaria dins del projecte Estimular l’esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal per empoderar les noies com a entrenadores un cop finalitzada la seva vida com a jugadores.

Al Senegal l’esport, de forma general, és molt popular i practicat per gran part de la població jove del país, majoritàriament homes, però també dones. El bàsquet, en particular, és una disciplina molt arrelada a l’esport femení des dels anys 60. En aquest esport, les dones han assolit més èxits que els homes. Per tant, el projecte és una bona eina per difondre el dret de la dona a ser esportivament activa, així com generar oportunitats per millorar els seus drets socials i econòmics.

Com passa en molts països i molts sectors de la societat, els èxits de la dona no es veuen sempre reflectits en igualtat d’oportunitats, segons assegura el CB Santa Perpètua en un comunicat. En el cas del bàsquet femení, un cop finalitzada la seva vida com a jugadores, existeixen dificultats per esdevenir entrenadores o gestores. El projecte pretén fer front a aquesta desigualtat i apoderar a les noies senegaleses a través de proporcionar eines formatives i recursos materials per a la promoció al dret a l’esport tant des d’un punt de vista professional com merament esportiu.

La col·laboració entre ambdues entitats s’inicia aquest any amb una recollida de material esportiu, principalment calçat de bàsquet, per enviar al Senegal el proper juliol quan els voluntaris d’Alkaria viatjaran a aquest país per començar aquest projecte.

El perpetuenc Santi Torrella, membre de l’ONGD Alkaria i jugador del CB Santa Perpètua, és un dels voluntaris que participarà en aquest projecte.


Foto: Estand d'Alkaria durant una Mostra d'Entitats / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Festa per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí
23 febrer 2024 09:40 - RedaccióFesta per commemorar l’aniversari de la República Àrab Sahrauí

SPSolidària i DISACAT (Diàspora Sahrauí en Catalunya) organitzen aquest dissabte 24 de febrer a la [ ... ]

L’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera
23 febrer 2024 09:47 - RedaccióL’Ajuntament es reuneix aquest dissabte amb els hortolans de la Plana del Molí per parlar de la sequera

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està estudiant la interpretació jurídica de la normativa [ ... ]

El Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval
22 febrer 2024 13:45 - RedaccióEl Club Edad de Oro celebra la festa de Carnaval

  El Club Edad de Oro ha celebrat al Centre Cívic de La Florida la festa de Carnaval i un concurs [ ... ]