hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda licitarà properament les obres de rehabilitació del conjunt parroquial que envolta l'església de Santa Maria L'Antiga, a Santiga. El projecte suposa una inversió de 568.321,07 euros, dels quals el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya assumirà 154.107 euros a través d'una subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, mentre que la resta serà sufragada pel Consistori perpetuenc, que també està cercant patrocinadors del projecte.

El projecte de rehabilitació de la rectoria ha estat redactat per Margarita Costa i Manuel Julià, arquitectes que també van definir la reforma de l'església. L'equip redactor ha realitzat una diagnosi que descriu les diferents etapes de la història del temple i tot el conjunt parroquial i ha detallat que els objectius de la intervenció són atorgar les condicions necessàries per poder realitzar les prospeccions arqueològiques en el seu interior amb tota seguretat i deixar obert al públic una part de la seva planta baixa, destinada a espai expositiu. L'església de Santiga i el conjunt parroquial seran alguns dels espais emblemàtics del nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), que tindrà com a seu principal el Vapor.

Els treballs de rehabilitació tenen un termini d'execució aproximat de set mesos i han de finalitzar com a màxim al desembre de 2022, d'acord a les bases de la subvenció rebuda.

Aquestes obres seran compatibles amb les noves prospeccions arqueològiques que es duran a terme properament, segons ha anunciat el Consistori perpetuenc. Aquesta actuació va ser la tercera més votada en l'àmbit del patrimoni cultural en el procés de pressupostos participatius Proposa i decideix en inversions municipals i consistia en l'inici de les excavacions de la segona fase, d'acord amb el Projecte Bàsic aprovat l'any 2009 i que s'executarà a les sales de la planta baixa del cos de tramuntana.


Foto: Recreació virtual del projecte de rehabilitació / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19
13 Gen 2022 12:22 - RedaccióMés de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19

L’Hospital de Mollet ha informat que actualment el centre compta amb 46 persones ingressades amb Covid-19. [ ... ]

Ràdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa
13 Gen 2022 11:57 - RedaccióRàdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa

Aquest divendres 14 de gener Ràdio Santa Perpètua oferirà la primera edició del 2022 del programa [ ... ]

La Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer
12 Gen 2022 11:32 - RedaccióLa Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer

La Policia Local de Santa Perpètua ha detingut un veí del municipi per ser presumptament autor d'un [ ... ]