hola

L’estudi d’impacte de la Covid19 elaborat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental constata que els col·lectius que s’han vist més afectats per les conseqüències socials de la pandèmia són la gent gran, els joves, les dones, les persones migrades i les persones amb problemes de salut mental. L’informe s’ha presentat de forma telemàtica aquest dimecres 10 de març.

El Consell Comarcal explica que s’ha produït un increment de la demanda d’atenció social i un increment de les famílies en risc d’exclusió social. Destaca que Creu Roja ha atès 14.982 persones, de març a setembre de 2020, el que representa un increment d’un 143% respecte l’any anterior. També s’ha incrementat un 10% la sol·licitud de beques de menjador arribant hores d’ara ja a les 23.700 beques atorgades a la comarca. De fet prop del 18% dels infants escolaritzats pertanyen a unitats familiars amb baixos ingressos. També s’ha registrat un agreujament de la situació de persones amb malalties mentals prèvies i una especial afectació en la gent gran. A la comarca, el 28’5% de la població més gran de 75 anys viu sola -21.000 persones- i 6.180 viuen en residències. També s’ha produït un impacte emocional en les persones que treballen en serveis essencials i en els joves.

L’estudi comarcal posa especial atenció al col·lectiu de dones. A banda de les situacions de violències, han aflorat situacions relatives a la feminització de les feines essencials de cura i també situacions de dificultats de conciliació. L’estudi també destaca un agreujament de les situacions de les persones migrades i sense llar i un increment de la precarietat residencial.

L’Oficina comarcal d’habitatge ha tramitat un 11% més d’expedients d’ajuts al pagament del lloguer respecte l’any anterior i ha atès un 61% més de consultes. Els resultats de l’estudi contribuiran a orientar el disseny de mesures i la formulació de noves propostes d’actuació del Pla comarcal de Protecció Social, en el marc del Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental aprovat pel Consell d’alcaldies del passat 16 de juny de 2020.

Foto: Pantalla informativa durant l'Estat d'Alarma / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19
13 Gen 2022 12:22 - RedaccióMés de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19

L’Hospital de Mollet ha informat que actualment el centre compta amb 46 persones ingressades amb Covid-19. [ ... ]

Ràdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa
13 Gen 2022 11:57 - RedaccióRàdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa

Aquest divendres 14 de gener Ràdio Santa Perpètua oferirà la primera edició del 2022 del programa [ ... ]

La Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer
12 Gen 2022 11:32 - RedaccióLa Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer

La Policia Local de Santa Perpètua ha detingut un veí del municipi per ser presumptament autor d'un [ ... ]