hola

El Comitè Feminista de Santa Perpètua de Mogoda va realitzar ahir a la tarda una concentració a la plaça de la Vila amb motiu de la commemoració del 8M Dia Internacional de les Dones. La pluja del matí va fer ajornar l'activitat prevista de pintar un mur i el Comitè va dir que a través de les seves xarxes socials es faria una nova convocatòria en els propers dies.

A la plaça de la Vila membres del Comitè Feminista de Santa Perpètua van llegir un manifest que començava amb el recordatori dels darrers anys amb celebracions multitudinàries del 8M i que la pandèmia no permet repetir aquest 2021. Precisament, el manifest reivindica que la situació d'emergència sanitària ha impactat en drets laborals, socials i civils a les dones.

Des del comitè feminista alerta que l'avantprojecte de llei de llibertats sexuals podria suposar un retrocés i criminalització de les persones sense llar, persones racialitzades o treballadores sexuals.

El manifest també deixa de relleu que l'impacte de la pandèmia ha fet agreujar encara més les situacions de violència cap a les dones i ha incidit en el cas dels desnonaments. Construir rols que trenquin amb els estereotips de gènere i una única xarxa d'educació pública, laica, inclusiva, gratuïta i amb perspectiva feminista són altres de les reivindicacions del Comitè feminista de Santa Perpètua.

El manifest del Comitè Feminista de Santa Perpètua que es va llegir el 8 de març a la plaça de la Vila va finalitzar amb la frase "Juntes, diverses i rebels som imparables. Sempre feministes".


Foto: Un moment de la lectura del manifest del Comitè Feminista / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura
05 Oct 2022 13:59 - RedaccióL'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura

L'Aula del Parc ha programat pel proper 16 d'octubre d'11 a 13 hores un taller de pintura japonesa i [ ... ]

L'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari
05 Oct 2022 10:03 - RedaccióL'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari

El 2 d’octubre és l’aniversari de l’Escola Tabor. Aquest dia, de l’any 1967, va obrir les seves [ ... ]

Una trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats
05 Oct 2022 09:40 - RedaccióUna trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats

L’any 2020 havia de celebrar-se la darrera edició de la Mostra d’Entitats però la pandèmia va [ ... ]