hola

El Comitè Feminista de Santa Perpètua de Mogoda va realitzar ahir a la tarda una concentració a la plaça de la Vila amb motiu de la commemoració del 8M Dia Internacional de les Dones. La pluja del matí va fer ajornar l'activitat prevista de pintar un mur i el Comitè va dir que a través de les seves xarxes socials es faria una nova convocatòria en els propers dies.

A la plaça de la Vila membres del Comitè Feminista de Santa Perpètua van llegir un manifest que començava amb el recordatori dels darrers anys amb celebracions multitudinàries del 8M i que la pandèmia no permet repetir aquest 2021. Precisament, el manifest reivindica que la situació d'emergència sanitària ha impactat en drets laborals, socials i civils a les dones.

Des del comitè feminista alerta que l'avantprojecte de llei de llibertats sexuals podria suposar un retrocés i criminalització de les persones sense llar, persones racialitzades o treballadores sexuals.

El manifest també deixa de relleu que l'impacte de la pandèmia ha fet agreujar encara més les situacions de violència cap a les dones i ha incidit en el cas dels desnonaments. Construir rols que trenquin amb els estereotips de gènere i una única xarxa d'educació pública, laica, inclusiva, gratuïta i amb perspectiva feminista són altres de les reivindicacions del Comitè feminista de Santa Perpètua.

El manifest del Comitè Feminista de Santa Perpètua que es va llegir el 8 de març a la plaça de la Vila va finalitzar amb la frase "Juntes, diverses i rebels som imparables. Sempre feministes".


Foto: Un moment de la lectura del manifest del Comitè Feminista / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]