hola

El Consell d’Alcaldies ha aprovat la creació del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental previst en les Mesures transversals i territorials de recuperació del Pla de Reconstrucció. Aquest Comitè es crea com a òrgan consultiu i de deliberació, segons ha explicat el consell comarcal, i compta amb representants dels ajuntaments, del Departament de Salut, del Departament de Treball i Afers Socials, del Col·legi de Metges de Barcelona i de la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès Occidental.  La voluntat ha estat aconseguir la màxima representativitat del territori i dels diferents actors implicats al sistema de Salut, d’acord amb els integrants proposats pel departament competent. Per tal d’articular-ne el funcionament, el Consell Comarcal n’assumeix la presidència i la secretaria.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que "des d'aquest òrgan haurem d'analitzar  la situació sociosanitària de la comarca, canalitzar les demanes de la comarca en l’àmbit de salut i fer seguiment de la planificació d’equipaments sanitaris i la situació de la salut al Vallès Occidental". El Consell d’Alcaldies es va celebrar el 22 de gener de forma telemàtica i va assistir l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.

Pla Supramunicipal de Qualitat de l’Aire

El Consell d’Alcaldies també ha informat favorablement sobre el Pla d’Actuació Comarcal (PAC) i sobre el Pla d’acció Supramunicipal de Qualitat de l’Aire.  Pel que fa al PAC, el proper Ple del Consell Comarcal l’aprovarà definitivament com a full de ruta per a l’acció política i tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel període 2021-2024.

Pel que fa al Pla d’acció Supramunicipal per la Qualitat de l’Aire, un cop informat favorablement pel Consell d’Alcaldies, en retorn de l’encàrrec fet a l’ens comarcal el mes de setembre de 2019 en declarar l’emergència climàtica.

Posteriorment, cada municipi haurà d’aprovar en el seu Ple aquest Pla i definir les actuacions a implementar al seu terme municipal.  El Consell Comarcal també assumirà accions de caràcter general de seguiment i també portarà aquest Pla a aprovació del seu Plenari en la seva propera sessió.

Fons de recuperació europeu Next Generation

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha obert una línia de treball per a poder accedir als fons europeus amb la identificació i definició de projectes a presentar en el marc del Fons de recuperació europeu Next Generation EU. El Consell Comarcal ha creat l’Oficina Next Generation amb dues funcions: treballar per consolidar els tres projectes que a nivell de comarca es presentarà a la convocatòria amb la participació dels ajuntaments i donar suport a altres iniciatives dels ajuntaments que vulguin també optar a aquestes ajudes.


Foto: Santa Perpètua reclama nous equipaments sanitaris com un CUAP en el CAP la Florida  / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua se suma al Dia Mundial de la lluita contra la Sida
01 Des 2021 13:50 - RedaccióSanta Perpètua se suma al Dia Mundial de la lluita contra la Sida

Avui és 1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la Sida. Per aquest motiu, el balcó de l’Ajuntament [ ... ]

Alkaria posa en marxa una campanya de solidaritat amb Cuba
01 Des 2021 13:48 - RedaccióAlkaria posa en marxa una campanya de solidaritat amb Cuba

L'ONGD Alkaria duu a terme una campanya de Solidaritat amb Cuba amb l'objectiu d'aconseguir material [ ... ]

El Gran Recapte preveu que les donacions siguin un 40% inferiors a la de l'any passat
01 Des 2021 10:05 - RedaccióEl Gran Recapte preveu que les donacions siguin un 40% inferiors a la de l'any passat

El Gran Recapte organitzat per la Fundació Banc d’Aliments calcula que les aportacions ciutadanes [ ... ]