hola

L'exposició de la Diputació de Barcelona "Controles?", que treballa amb el jovent la prevenció de les drogoaddiccions, visita Santa Perpètua en format virtual del 12 de gener al 5 de febrer, segons ha informat la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Arran la declaració de l'estat d'alarma i emergència sanitària per contenir la propagació de la Covid-19 la Diputació de Barcelona fa una aposta per la digitalització de l'exposició Controles?  amb l’objectiu de seguir oferint als ens locals suport en la prevenció de les drogodependències i el foment del bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), un repte clau en el context que estem vivint. Aquest nou format virtual permet fer una visita lliure per l'exposició i, alhora, fer visites guiades amb dinamització.

"Controles?" s’adreça especialment a adolescents, joves, famílies i professionals, i té com a objectiu principal informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. Es tracta d’una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l'edat d'inici del consum, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum de drogues i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables.

La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, ha recordat que l'exposició tenia previst visitar Santa Perpètua presencialment l'any 2020 però a causa de la pandèmia es va suspendre.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s'ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites dinamitzades 100% on-line, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

La tècnica de Salut Pública ha explicat que qualsevol ciutadà de Santa perpètua podrà accedir a la mostra, però que si vol l'exposició comentada haurà de ser durant les dates determinades. Ha explicat també que la mostra parla sobre alcohol i drogues, però també de les addiccions a begudes energètiques i la seva interrelació.

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l’actualitat, l’exposició “Controles?” ha recorregut més de 80 municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per prop de 42.000 persones, de les quals 33.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han realitzat unes 1.600 accions educatives amb visites guiades, més de 1.100 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa “Controles?”, 93 sessions formatives per a famílies i unes 200 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.


Foto: Visita virtual a la mostra de la Diputació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dilluns comencen les obres de plataforma única a l'avinguda Nou
25 Set 2023 09:33 - RedaccióAquest dilluns comencen les obres de plataforma única a l'avinguda Nou

Avui dilluns 25 de setembre està previst que comencin les obres de plataforma única de l’avinguda [ ... ]

Comença la Setmana de la Gent Gran
25 Set 2023 09:23 - RedaccióComença la Setmana de la Gent Gran

Més de 700 persones assistiran al 83è Homenatge a la Gent Gran, l’acte central de la programació [ ... ]

Salut Pública ha retirat aquesta setmana vuit nius de cotorres
22 Set 2023 13:52 - RedaccióSalut Pública ha retirat aquesta setmana vuit nius de cotorres

La Regidora de Salut Pública ha retirat aquesta setmana vuit nius de cotorres en diversos punts del [ ... ]