hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha sol·licitat una subvenció de més de 450.000 euros al programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per dur a terme diferents accions de formació i ocupació que podrien beneficiar 95 persones. “Enguany les actuacions van en la línia d’ampliar o continuar accions ja iniciades o projectades i iniciar-ne algunes de noves orientades a la millora de la formació i ocupació de les persones del barri de Can Folguera”, segons ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local

Un any més es preveuen dues accions que combinen formació i ocupació. Dins els programes d’aprenentatge integrat, s’ha sol·licitat ajut per a desenvolupar accions formatives en les especialitats de Jardineria i tecnologies verdes i Urbanització i manteniment d’espais públics. Les accions estan adreçades a un total de divuit persones, veïnes del barri de Can Folguera, les quals obtindran una formació que els permetrà millorar les seves competències professionals. Posteriorment, el 75% dels participants podran accedir a un contracte d’experienciació laboral de sis mesos. Durant aquest període, podran posar en pràctica els nous coneixements assolits i desenvolupar tasques de millora i adequació en espais del barri, segons ha informat Desenvolupament Local. També es preveu la contractació de dues persones per un període de sis mesos per desenvolupar tasques de Suport a la dinamització i intervenció amb infants i joves, que enguany incorporarà el suport dins l’àmbit escolar. “Tenint en compte el moment de crisi que estem patint a causa de la COVID, l’objectiu es poder establir sinergies de coordinació entre l’escola i els serveis municipals d’Infància, Adolescència i Joventut pel que fa a la detecció, derivació i acompanyament d’alumnat i famílies”.

Com a novetat, el Consistori ha sol·licitat subvenció per a un nou dispositiu d’inserció sociolaboral, adreçat a col·lectius vulnerables. Sota el nom d’AlfaTIC, “té com a missió incidir en la millora de l’ocupabilitat de 45 persones residents al barri de Can Folguera, especialment aquelles que tenen més dificultat per accedir a l’aprenentatge de les eines ofimàtiques i/o en l’ús de les tecnologies TIC que els limiten l’autonomia per a la cerca, manteniment o millora d’ocupació”, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament. L’Ajuntament també ha sol·licitat subvenció per a una nova edició del dispositiu Dones Competents, que té per objectiu general afavorir la inserció laboral de 30 dones del barri, a través de la seva participació en accions dissenyades per a la promoció de la igualtat d’oportunitats, les competències transversals i l’apoderament de les dones participants. A causa de la pandèmia, ambdós dispositius inclouran accions de tipus presencial individual i grupal, en les modalitats telemàtica i semipresencial. El projecte també té previst comptar amb la contractació, per un període de deu mesos, d’una tècnica que el coordinarà. L’Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut anualment subvenció del SOC del programa Treball als barris des de l’any 2008. Aquest ajut s’adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera.

Foto: Imatge d'arxiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]