hola

El Punt de Voluntariat coordinat des de les Regidories de Participació i Acció Veïnal i de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua compleix aquest mes el seu primer aniversari. Per tal de celebrar-ho, l'11 de desembre es va dur a terme una trobada virtual de totes les persones voluntàries de la Xarxa de Suport Mutu durant el confinament.

L’activitat també s'ha emmarcat en la celebració del Dia Internacional del Voluntariat que es commemora el 5 de desembre. A la trobada virtual van participar una desena de voluntaris i es va parlar de passat, present i futur.

Un altre objectiu era que les persones voluntàries es poguessin conèixer i posar-se cara i parlar de com van viure la seva experiència com a persona voluntària. Des del Punt de Voluntariat també es va fer un repàs a les propostes actuals per fer voluntariat i les persones voluntàries van exposar les necessitats i les propostes per continuar fent aquesta tasca.

La regidora de Participació i Acció Veïnal, Sandra Gómez, ha explicat que la trobada va ser molt enriquidora per saber en quin moment es troba el Punt de Voluntariat i cap a on vol anar. Gómez ha puntualitzat que tot i que durant el confinament van ser una cinquantena els voluntaris i que a la trobada van ser una desena.

L'Ajuntament organitzarà, quan la situació epidemiològica ho permeti, una trobada presencial entre voluntaris i persones que han rebut aquesta ajuda a demanda dels propis voluntaris. La regidora de Participació i Acció Veïnal ha recordat que el primer any del Punt de Voluntariat ha estat diferent a com es plantejava degut a la pandèmia de la Covid-19.

Sandra Gómez ha apuntat que la intenció de les persones participants a la trobada és continuar formant-part d'aquesta xarxa i veure quines accions poden desenvolupar més endavant.

La Llei del Voluntariat va canviar les possibilitats de les persones que altruistament volen dedicar part del seu temps a d'altres i necessiten d'una cobertura d'assegurança que han de proporcionar les entitats que vulguin donar aquesta opció. La regidora de Participació i Acció veïnal, Sandra Gómez, ha avançat que des de diversos ajuntaments s'està mirant de trobar una figura supramunicipal que pugui donar cobertura al voluntariat si no hi ha entitats que ofereixin aquesta opció o que no sigui del tipus de voluntariat que es vulgui fer.Foto: Imatge del acte de presentació del Punt l'any passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19
13 Gen 2022 12:22 - RedaccióMés de quaranta persones estan ingressades a l'Hospital de Mollet amb Covid-19

L’Hospital de Mollet ha informat que actualment el centre compta amb 46 persones ingressades amb Covid-19. [ ... ]

Ràdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa
13 Gen 2022 11:57 - RedaccióRàdio Santa Perpètua ofereix demà el programa Línia Directa amb l'alcaldessa

Aquest divendres 14 de gener Ràdio Santa Perpètua oferirà la primera edició del 2022 del programa [ ... ]

La Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer
12 Gen 2022 11:32 - RedaccióLa Policia Local deté un veí del municipi quan venia droga al carrer

La Policia Local de Santa Perpètua ha detingut un veí del municipi per ser presumptament autor d'un [ ... ]