hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional ofereix fins al 17 de desembre l'exposició Més enllà dels tatuatges. Les Maras al Salvador, Hondures i Guatemala. La mostra, cedida pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es troba a l'Espai 3 de La Granja, espai cultural.

L’exposició consisteix en deu plòters que s’articulen en tres blocs temàtics que són Violències, joventuts i desplaçaments forçosos pel jovent centreamericà. Aquesta mostra té com a objectiu apropar la realitat centreamericana del jovent i donar a conèixer la violència que provoca que marxin de casa seva i així entendre la importància de l’acollida a casa nostra. Un altre objectiu és estimular el debat del perquè molts joves es fiquen en maras per tal que els i les joves reflexionin sobre la seva quotidianitat.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va fer a primers d'anys una aportació de 875 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a la Campanya de sensibilització sobre les maras al triangle Nord de Centreamèrica (Guatemala, Hondures i El Salvador). Aquesta campanya vol fer visible la problemàtica del desplaçament forçós i la sol·licitud d’asil per raons de violència estructural fora de context bèl·lic. Al mateix temps, pretén aprofitar sinergies amb altres actors que treballen la mateixa temàtica, com ara la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR), l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, Ruido Photo, l’ONGD HUACAL o la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta exposició forma part de la campanya que també incloïa la possibilitat de realitzar tallers als centres educatius per sensibilitzar i formar sobre la violència estructural provocada per les maras en els països d'on són originaris alguns veïns de Santa Perpètua.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, explica que és important que els joves perpetuencs coneguin aquesta problemàtica per acollir amb coneixement de què passa amb alguns joves que emigren forçats per la seva situació a Guatemala, El Salvador o Hondures. Garcia ha animat a visitar l'exposició que està a l'Espai 3 de la Granja complint amb totes les mesures de prevenció sanitàries que exigeix la pandèmia.


Foto: La mostra es pot visitar fins al 17 de desembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Policia Local i Mossos detenen un veí de Santa Perpètua quan intentava robar dins d'un establiment
24 Gen 2022 13:22 - RedaccióPolicia Local i Mossos detenen un veí de Santa Perpètua quan intentava robar dins d'un establiment

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada un veí de Santa Perpètua de [ ... ]

Creix un 22,1% l’alumnat de Formació Professional als darrers cinc anys
21 Gen 2022 10:02 - NataliaCreix un 22,1% l’alumnat de Formació Professional als darrers cinc anys

L’alumnat de Formació Professional a Santa Perpètua ha crescut un 22,1% en els darrers cinc anys, [ ... ]

L'Ajuntament accedirà al programa d'ITE de l'Agència de l'Habitatge
21 Gen 2022 08:37 - NataliaL'Ajuntament accedirà al programa d'ITE de l'Agència de l'Habitatge

L'Ajuntament de Santa Perpètua i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat el conveni perquè [ ... ]