hola

El Comitè Feminista de Santa Perpètua va realitzar un acte ahir al migdia per denunciar la justícia patriarcal i dir prou a les violències masclistes. El col·lectiu va realitzar una rotllana que va omplir la plaça de la Vila per denunciar les mancances del sistema jurídic des d’una perspectiva feminista.

El Comitè Feminista va explicar que la pandèmia del Covid 19 ha posat en evidència les mancances dels serveis d’atenció contra les violències masclistes deixant a milers de dones en situacions vulnerables greus i l'actual crisi provocada per la COVID19 ha intensificat una situació crítica i estructural de desigualtat, posant en evidència l'escassa protecció social d’un sistema de cures desvaloritzat a tots els nivells.

Cristina Ramírez, Marina Ruiz, Carla Batalla i Mar Gómez del Comitè Feminista de Santa Perpètua van donar lectura ahir al manifest “Davant les violències masclistes, justícia feminista” “Totes juntes, diverses, vives i rebels”.

El comitè va reclamar canvis estructurals claus per a la prevenció, l’atenció i la recuperació de totes les manifestacions de violències masclistes que suposen riscos afegits al de la pandèmia per a la salut mental i física i va apostar per polítiques que posin la vida al centre i amb l’assignació pressupostària que les garanteixin. El comitè es va manifestar a favor de l’autoorganització i l’autodefensa feminista per desemmascarar els discursos que transmet la cultura patriarcal capitalista i tota la seva violència estructural.

Segons la Macroenquesta de violències vers les dones de l’any 2019, de la Delegació del Govern contra la violència de gènere, gairebé un 60% de les dones de més de 16 anys han patit violències pel fet de ser dones.  El moviment feminista explica com durant 2020 s’han reforçat els missatges misògins, racistes i LGTBI- fòbics, partits polítics que instrumentalitzen el feminisme per oportunisme polític i com s’ha intensificat la violència sobre la dona migrada.
El comitè va assenyalar que cal acabar amb la justícia patriarcal

Abans de la lectura del manifest es va guardar un minut de silenci en record de totes les victimes dela violència masclista. L'acte d'ahir formava part de la cadena feminista endegada des de Novembre pel col·lectiu de Ca la Dona de Barcelona en col·laboració amb diverses organitzacions feministes de tot Catalunya.

El Comitè Feminista també ha programat el 25 de novembre una cassolada a les 20 hores amb motiu del Dia internacional contra la violència vers les dones.


Foto: Es va fer una rotllana a la plaça de la Vila durant la lectura del manifest / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura
05 Oct 2022 13:59 - RedaccióL'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura

L'Aula del Parc ha programat pel proper 16 d'octubre d'11 a 13 hores un taller de pintura japonesa i [ ... ]

L'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari
05 Oct 2022 10:03 - RedaccióL'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari

El 2 d’octubre és l’aniversari de l’Escola Tabor. Aquest dia, de l’any 1967, va obrir les seves [ ... ]

Una trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats
05 Oct 2022 09:40 - RedaccióUna trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats

L’any 2020 havia de celebrar-se la darrera edició de la Mostra d’Entitats però la pandèmia va [ ... ]