hola

 

El Consell Infantil Municipal (CIM) treballarà aquest curs el tema 'Acompanyant les emocions'. L'alumnat reflexionarà sobre totes les sensacions que li està provocant aquesta pandèmia, les decisions preses que els han afectat directa o indirectament i proposaran mesures per ajudar-los en aquestes situacions, segons ha explicat el regidor d'Educació, Pere García.

Un total de 636 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles del municipi reflexionaran sobre aquest tema. Aquest serà el segon curs en el qual participarà a l'activitat l'alumnat de 6è que ja té l'experiència del curs anterior amb l'alumnat de 5è i que es va instaurar el curs passat.

La primera trobada es va desenvolupar ahir dimarts 10 de novembre de manera virtual i hi van participar 26 dels 31 representants escollits per cada grup-classe. Pere García ha avançat que aquest curs tot serà una mica diferent a causa de la pandèmia que ja va trastocar el desenvolupament de l'anterior CIM ja que, de moment, està previst que les sessions es realitzin telemàticament. El regidor d'Educació ha explicat que els representants del Consell infantil tindran un diari per anar anotant emocions que compartiran en la següent trobada. També ha destacat que creu que serà molt interessant conèixer de primer mà quines són les seves sensacions i emocions perquè els infants tenen una capacitat de transmissió i d'exposició d'elles més clara que els adults i ha detallat que el grup participant ahir es mostrava feliç de prendre-hi part.

La Regidoria d'Educació ha previst cinc trobades més al llarg del curs. En aquestes sessions, els infants desenvolupen un seguit d’activitats per conèixer l’opinió dels seus companys i companyes i famílies, formar una de pròpia, i formular propostes d’actuació sobre el tema que constitueix l’encàrrec. Les reunions del Consell són coordinades per un equip de dinamització que té per missió donar suport a les persones participants a l’hora de formular les seves propostes i fer d’enllaç entre elles i l’Ajuntament. Al mes de juny es celebrarà el Ple del Consell Infantil Municipal on es presentaran les propostes al Consistori.

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible als responsables polítics l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.


Foto: La sessió es va celebrar de forma virtual / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]