hola

Santa Perpètua recuperarà a partir del proper dilluns 2 de novembre les urgències nocturnes. Així ho ha anunciat públicament avui l'Institut Català de la Salut que ha informat que reobrirà dilluns el Centre d'Atenció Primària (CAP) La Florida com a punt d'atenció continuada i per atendre la cronicitat. Ajuntament i veïnat han mostrat la seva satisfacció per aquesta decisió, molt reivindicada a la població des de que la Generalitat va tancar les urgències nocturnes al mes d'agost de 2011. Aquesta mesura també comportarà la recuperació de les farmàcies de guàrdia al municipi en servei de nits i festius, en una data encara per determinar.

El CAP La Florida esdevindrà Punt d'atenció continuada (PAC), de 20 a 8 hores els dies laborables i obrirà les 24 hores els dies de cap de setmana i festius. L'equipament, situat al número 43 del passeig de la Florida, serà l'únic centre d'atenció primària del Baix Vallès que estarà obert a les nits, segons ha explicat Salut.

El CAP La Florida també donarà atenció de manera programada als pacients crònics, de dilluns a divendres, de vuit del matí a tres de la tarda. A més, També es donarà atenció amb cita programada d’infermeria d’extraccions de sang, cures d’infermeria, injectables programats, com ara vacunes, i control de pacients amb patologies cròniques, i es recuperen els serveis de psicologia, ginecologia i llevadora al CAP La Florida.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha celebrat la notícia i ha manifestat que "la rebem amb molta satisfacció, penso que s'han fet els deures i s'ha aconseguit l'objectiu encara que no sigui al 100%". La primera edil ha recordat la lluita de l'administració i la ciutadania per tal de recuperar els serveis sanitaris i ha afegit que "ho podem celebrar, és una millora per a tots els veïns i veïnes però continuarem reivindicant per al nostre municipi totes aquelles qüestions que considerem que no estan ben resoltes per continuar millorant l'atenció sanitària a la nostra ciutadania".

La regidora de Salut, Sandra Gómez, ha titllat l'anunci de reobertura com a "molt bona notícia perquè recuperem un servei que fa anys que havíem perdut i que havíem reivindicat insistentment" i ha agraït "la lluita de la regidora precedent, Carmen Aguirre, i de les entitats veïnals i de la ciutadania del municipi". Malgrat tot, la regidora ha insistit que des de l'Ajuntament es continuarà reivindicant la conversió del CAP La Florida en Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP). "Dilluns vam mantenir una reunió amb Salut i ens van explicar que un CUAP requereix un mínim d'obra perque dona cobertura a especialitats com ara radiografies i comenten que no ens el moment per fer-les", ha assenyalat la regidora que ha assegurat que "és un lluita que continuarem".

Per la seva part, el tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Ciutadania i Serveis a les persones, Pere Garcia, també s'ha mostrat satisfet, però segons ha declarat amb "una alegria continguda perquè, per una banda, gràcies al veïnat i l'Ajuntament hem aconseguit tenir part dels serveis que demandàvem. Tornarem a tenir urgències i farmàcies de guàrdia nocturnes després de molts anys. Però per altra banda, volem que el CAP de La Florida sigui un CUAP, i això encara no ho hem aconseguit", ha destacat l'edil que ha afegit que "des de l'Ajuntament seguirem amb aquest reclamació".

Per la seva part, des del moviment veïnal per reobrir el CAP La Florida, format per les entitats veïnals i d'altres del municipi, han valorat positivament aquest compromís de l'ICS i ha manifestat la seva satisfacció pel seguiment que s'ha fet per part dels responsables municipals. Tot i així, han assegurat que "la feina no està acabada, ni molt menys, tot i entenent les dificultats conjunturals, que suposa la epidèmia, cal manifestar amb total claredat que no renunciarem a la recuperació total dels serveis del CAP La Florida, ni als serveis d’urgències, ni a cap servei sanitari públic", segons ha detallat el portaveu del moviment, Manel Llord que ha conclòs que "realitzarem el seguiment dels compromisos adquirits demanant el compliment de tots ells i realitzant tantes activitats i mobilitzacions ciutadanes com siguin necessàries en un futur, per tal d’aconseguir uns serveis d’atenció primària i de sanitat pública, com es mereix la nostra ciutat i els nostres barris".


Foto: CAP La Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]