hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda inicia aquest dilluns 26 d'octubre una campanya de sensibilització ciutadana sobre les noves mesures preses per part del govern de l'Estat i de la Generalitat implementades per frenar els contagis de Covid-19 en aquesta segona onada de la pandèmia. A través de petits clips audiovisuals publicats a les xarxes socials, veïnat del municipi de diferents àmbits i sota el lema "Està en les teves mans aturar aquest virus", s'ofereixen les recomanacions i es recorden les noves mesures aprovades. “L’objectiu és fer pedagogia i parlar a la ciutadania de tu a tu per tal d’arribar a tots els sectors davant de la importància de respectar totes les recomanacions i mesures necessàries per aturar els contagis”, ha assenyalat l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que és una de les protagonistes de la campanya i que recorda les mesures de caràcter general. "Santa Perpètua està en risc alt de contagi, per això, és important que segueixis les mesures per aturar l’increment de casos de Covid-19", expressa la primera edil i assenyala que "s'ha activat el confinament nocturn. De deu de la nit a sis del matí no es pot circular pel carrer". L'alcaldessa clou el seu missatge recordant les mesures bàsiques: "mascareta, rentat de mans freqüent i distància de seguretat".

La campanya s'estructura per àmbits. Així, l'educador de La Promotora Xavi Rodríguez representa l'àmbit social; mentre que Oriol Alonso del Grup de Teatre Tàndem destaca les mesures en l'àmbit de la cultura i l'oci; Doae Lahmini, alumna de l'Escola Els Aigüerols, recorda l'àmbit educatiu i Sara Mur, del Club de Rítmica Santa Perpètua, referencia l'àmbit esportiu i el president d'Els Comerciants, Manel Alcaraz, difon les mesures implementades en l'àmbit comercial i de la restauració.

La campanya es difondrà principalment a través dels comptes de twitter i facebook de l'Ajuntament, del compte instragram de l'Informatiu i del canal de youtube @ComunicacioSPM. Aquests suports audiovisuals es complementen amb infografies explicatives que s’estan difonent des de dimarts arreu dels mitjans de comunicació locals i xarxes socials municipals.

La situació epidemiològica continua sent molt complicada a Santa Perpètua on les dades ens indiquen que l'Índex de risc de contagi de Covid-19 és molt alt 896.07. Els últims set dies s'han diagnosticats 111 casos de Covid-19 i si mirem els últims 14 dies la xifra augmenta fins al 178. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és del 1.41 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Des de l'inici de la pandèmia s'han donat 635 casos positius a Santa Perpètua.

Des d'ahir 25 d'octubre, resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les deu de la nit i les sis del matí, a excepció dels desplaçaments per a l'assistència sanitària d'urgència i adquisició de productes farmacèutics, per anar i tornar de treballar, de retorn al domicili des de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics, per a al cura de persones dependents i vulnerables, entre d'altres causes justificades, amb el corresponent certificats autoresponsable per justificar les excepcions de mobilitat nocturna i altres documents acreditatius.

A més, l'horari màxim d'obertura al públic de serveis, comerç minorista i de restauració (recollida per emportar) s'estableix a les 21 hores, mentre que les activitats culturals, els espectacles públics i el servei de restauració a domicili finalitzarà a les 22 hores. Aquesta limitació horària no afecta els serveis essencials i d'urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

D'acord a aquestes mesures, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha acordat que tots els equipaments municipals es tancaran com a molt tard a les 21.30 hores per permetre que totes les persones usuàries puguin estar a casa a les 22 hores, a excepció de les instal·lacions esportives que tancaran a les 21 hores, tal i com estableix la Generalitat. El Consistori haurà de reubicar algunes activitats esportives i de l'escola Municipal de les Arts (EMA) en les franges horàries permeses o bé les haurà de suspendre de manera temporal..

Pel que als centres cívics, tanquen entre les 19 i les 21 hores des de la setmana passada, quan es van suspendre les activitats presencials adreçades a gent gran, adults i famílies. Des de dijous, moltes de les activitats ja s'ofereixen en modalitat online.Campanya Està en les teves mans aturar aquest virus

Àmbit educatiu. Doae Lahmidi

Les escoles bressol, escoles, l'EMA i els instituts segueixen oberts i són espais segurs. Recorda no quedar-te a la porta quan ens vinguis a portar o a recollir.Àmbit social i cívic. Xavi Rodríguez

Recorda que amb les noves mesures aprovades, es prohibeixen les trobades de més de sis persones, tant en l’àmbit públic com privat. Se suspenen les activitats per a gent i s’atura l’activitat per a adults als centres cívics. A més, es recomana limitar els desplaçaments no essencials.Àmbit comercial i restauració. Manel Alcaraz

Els comerços, el Mercat Municipal i el mercat dels dijous estaran oberts amb el 30% de l’aforament. Es tanquen els serveis de bellesa que impliquen contacte, excepte les perruqueries. Tots els comerços estaran tancats entre les 21 i les 7 hores i els bars i restaurants només oferiran servei a domicili i per emportar.Àmbit esportiu. Sara Mur

S’han ajornat les competicions no professionals i queden tancats els espais esportius no supervisats. Els gimnasos obren al 50% d’aforament.Cultura i oci. Oriol Alonso

Els parcs infantils es poden utilitzar fins les vuit del vespre. Les activitats culturals es fan amb el 50% d’aforament, amb seients preassignats i fins a les deu de la nit. Hi haurà marge fins a les onze per tornar casa. L’aforament de la Biblioteca Josep Jardí està limitat. així com el del Museu i les sales d'exposicions que obren al 50%.


Foto: La campanya s'ha posat en marxa a les xarxes socials / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nova formació per a entitats del Punt de Suport Associatiu
22 Set 2022 12:40 - RedaccióNova formació per a entitats del Punt de Suport Associatiu

El Punt de Suport Associatiu de Santa Perpètua amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona [ ... ]

S'obren les inscripcions del nou programa Comunitàriament, impulsat pel Pla Local de Salut
23 Set 2022 13:40 - RedaccióS'obren les inscripcions del nou programa Comunitàriament, impulsat pel Pla Local de Salut

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha obert les inscripcions per participar en el programa ComunitàriaMENT, [ ... ]

Avui finalitza la Setmana de la Mobilitat amb diverses activitats adreçades als escolars
22 Set 2022 12:52 - RedaccióAvui finalitza la Setmana de la Mobilitat amb diverses activitats adreçades als escolars

Avui és el Dia sense cotxes, el darrer dia de la programació de la Setmana de la Mobilitat al nostre [ ... ]