hola

Uns 5.900 facultatius dels centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) estan cridats des d'avui a una vaga de quatre dies. L’aturada ha començat a les vuit del matí d’aquest dimarts i durarà fins a les vuit del vespre de divendres, 16 d'octubre. Metges de Catalunya convoca la mobilització en un període que entenen “que és complicat” i la justifiquen per la “desesperació” davant la “deixadesa” de l’Administració. Salut ja va dir que considera la vaga “absolutament inoportuna” per la situació de pandèmia per coronavirus.

L’aturada afectarà als Centres d’Atenció Primària, els d’Atenció Continuada, les urgències (CUAP i PAC), les unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva i els serveis de radiologia de primària. Els professionals convocats a la vaga són tots els metges de família i especialistes, amb l’excepció dels metges residents que, paral·lelament, ja fa dies que han sortit al carrer a reivindicar-se.

Entre les peticions més concretes al Departament de Salut, el sindicat Metges de Catalunya demana augmentar la plantilla mèdica per donar resposta a les necessitats assistencials generades per la pandèmia de la covid-19, així com millores en les retribucions per “retenir i captar el talent mèdic” i “recuperar com a mínim el 30 % del poder adquisitiu perdut durant les retallades sanitàries”, entre altres reivindicacions. Els professionals es queixen que no poden assumir un volum de feina que, amb la pandèmia, han vist augmentar un 20 %, segons explica el president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Javier O’Farrill.

Davant de l’aturada, el Departament de Treball ha dictat uns serveis mínims que han de garantir el funcionament normal de l’assistència urgent i per a les especialitats, el servei ha de ser, com a mínim, del 25 % durant les primeres jornades de vaga i del 33 % a partir del tercer dia de vaga.


Foto: Imatge d'arxiu de la vaga de novembre de 2018 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]

Alumnat de cinquè de Primària participa en la I Jornada esportiva escolar
18 Abr 2024 09:22 - RedaccióAlumnat de cinquè de Primària participa en la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua participen avui 18 d’abril [ ... ]

S’instal·len cinc nous passos de vianants intel·ligents
17 Abr 2024 13:02 - RedaccióS’instal·len cinc nous passos de vianants intel·ligents

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha finalitzat les obres d’instal·lació [ ... ]