hola

Des d'aquest dimecres dia 1 i fins els 29 de juliol, els infants matriculats a les escoles bressols municipals poden tornar a les seves aules als diferents centres de Santa Perpètua: Can Folguera, Els Pins i L’Espiga. Finalment, són 22 les famílies que han gaudit avui de la reobertura del servei però l’Ajuntament no descarta que al llarg de la setmana siguin més els infants que vagin a l’escola.

Per a la seva posada en marxa, les escoles bressol han hagut de fer un pla de reobertura que inclou totes les mesures de seguretat i higiene i l’organització adequada en el marc d’aquesta etapa de represa.

Així doncs, l’horari d’atenció als infants és de 8 del matí a a 13 hores amb un màxim de quatre hores a l’escola bressol. Les entrades i sortides són esglaonades per grups per evitar que les famílies es trobin, a més, es poden fer per diferents portes d’accés. Segons els nombre de grups que finalment es vagin obrint, les direccions de les escoles organitzaran de la millor forma aquestes entrades i sortides i les famílies interessades rebran les instruccions específiques per al grup del seu infant.

El servei que no s’ofereix és el de menjador i les famílies han de signar una Declaració Responsable per tal d’assegurar que els seus infants compleixen les condicions que marca el Departament de Salut per assistir a l’escola. Sense aquesta declaració, els infants no poden gaudir del servei.

Des de l’Ajuntament expliquen que els centres prendran totes les mesures de seguretat higiene recomanades per la Covid-19 i que tot el personal de l’escola bressol ha realitzat un curs de formació respecte les mesures de seguretat i higiene impartit per empreses especialitzades.

En arribar a l’escola les soles de les sabates dels infants són desinfectades i entren a la classe on se’ls hi renten les mans amb aigua i sabó. Aquesta neteja de mans es fa vàries vegades al llarg del matí. Les mestres de la classe seran sempre les mateixes i duen mascaretes i utilitzen gel hidroalcòholic. A més, l’escola es ventila diàriament en diferents moments i es neteja i desinfecta el centre completament cada dia.

Pel que fa als lavabos, es desinfecta en diferents moments de l’estada dels infants a classe.

En cas que algun infant presenti símptomes compatibles amb la Covid-19, se'l portarà a una aula diferent de la resta d’infants i l’escola es posarà en contacte amb la família i amb el CAP o el 061 seguint les instruccions que al respecte es donin des del serveis sanitaris.


Foto: L'Escola Bressol Municipal Els Pins aquest dimecres 1 de juliol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua ofereix alternatives a sancions per a menors que consumeixin droga a la via pública
27 Set 2022 11:53 - RedaccióSanta Perpètua ofereix alternatives a sancions per a menors que consumeixin droga a la via pública

L’Ajuntament de Santa Perpètua i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya han signat [ ... ]

Quatre agents superen el curs de l'Escola de Policia Catalunya
27 Set 2022 11:51 - RedaccióQuatre agents superen el curs de l'Escola de Policia Catalunya

Quatre agents de la Policia Local de Santa Perpètua, tres homes i una dona, han aprovat i superat el [ ... ]

Avui ha començat la programació de la Setmana de la Gent Gran
26 Set 2022 12:29 - RedaccióAvui ha començat la programació de la Setmana de la Gent Gran

Des d'avui i fins al 30 de setembre a Santa Perpètua se celebra la Setmana de la Gent Gran coincidint [ ... ]