hola

Des d'aquest dimecres dia 1 i fins els 29 de juliol, els infants matriculats a les escoles bressols municipals poden tornar a les seves aules als diferents centres de Santa Perpètua: Can Folguera, Els Pins i L’Espiga. Finalment, són 22 les famílies que han gaudit avui de la reobertura del servei però l’Ajuntament no descarta que al llarg de la setmana siguin més els infants que vagin a l’escola.

Per a la seva posada en marxa, les escoles bressol han hagut de fer un pla de reobertura que inclou totes les mesures de seguretat i higiene i l’organització adequada en el marc d’aquesta etapa de represa.

Així doncs, l’horari d’atenció als infants és de 8 del matí a a 13 hores amb un màxim de quatre hores a l’escola bressol. Les entrades i sortides són esglaonades per grups per evitar que les famílies es trobin, a més, es poden fer per diferents portes d’accés. Segons els nombre de grups que finalment es vagin obrint, les direccions de les escoles organitzaran de la millor forma aquestes entrades i sortides i les famílies interessades rebran les instruccions específiques per al grup del seu infant.

El servei que no s’ofereix és el de menjador i les famílies han de signar una Declaració Responsable per tal d’assegurar que els seus infants compleixen les condicions que marca el Departament de Salut per assistir a l’escola. Sense aquesta declaració, els infants no poden gaudir del servei.

Des de l’Ajuntament expliquen que els centres prendran totes les mesures de seguretat higiene recomanades per la Covid-19 i que tot el personal de l’escola bressol ha realitzat un curs de formació respecte les mesures de seguretat i higiene impartit per empreses especialitzades.

En arribar a l’escola les soles de les sabates dels infants són desinfectades i entren a la classe on se’ls hi renten les mans amb aigua i sabó. Aquesta neteja de mans es fa vàries vegades al llarg del matí. Les mestres de la classe seran sempre les mateixes i duen mascaretes i utilitzen gel hidroalcòholic. A més, l’escola es ventila diàriament en diferents moments i es neteja i desinfecta el centre completament cada dia.

Pel que fa als lavabos, es desinfecta en diferents moments de l’estada dels infants a classe.

En cas que algun infant presenti símptomes compatibles amb la Covid-19, se'l portarà a una aula diferent de la resta d’infants i l’escola es posarà en contacte amb la família i amb el CAP o el 061 seguint les instruccions que al respecte es donin des del serveis sanitaris.


Foto: L'Escola Bressol Municipal Els Pins aquest dimecres 1 de juliol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]