hola

Aquest diumenge 8 de març Santa Perpètua acollirà l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de les Dones. A les 12 hores, a l’amfiteatre del Parc Central, es procedirà a la lectura del manifest i tot seguit la performance Un violador en tu camino, que ha impulsat Laia Leal. La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, ha destacat aquesta iniciativa ciutadana que s’ha incorporat a la programació i en el que col·laboraran diverses entitats locals.


Aquest any la lectura del manifest anirà a càrrec de quatre dones empresàries de Santa Perpètua: Paula Ana Fernández, de Màrketing digital; Maria Triviño, de Gestoria ITC; Eva Cervera, de Nutradiet i la psicòloga Mònica Adamuz. La regidoria d’Igualtat ha apostat en aquesta edició per visibilitzar a dones emprenedores en el món empresarial de Santa Perpètua. Abans d’aquest acte institucional, s’ha programat a partir de les 9 hores una pintada popular participativa sota el nom de Papallones de colors.L’acte es portarà a terme en el mur del costat de la piscina en el carrer de Joaquim Blume. Sandra Gómez ha explicat que en el mur es pintarà la frase escollida en el procés de participació: Ni la terra ni les dones som territori de conquesta. Al mur també es pintarà una papallona, imatge que s’utilitzara com símbol transversal en totes les accions d’igualtat que es portin a terme durant aquest mandat.

Aquest 8 de març, a les 18 hores, al Teatre del Centre el Grup de Teatre Tàndem representarà l’obra Angoixa, de Patrick Hamilton. Per últim, també en el marc de la programació commemorativa del Dia Internacional de les Dones, el 9 de març a les 18.30 hores al Centre Cívic Can Folguera AFIFAC ha programat la xerrada A-dona’t a càrrec de la psicòloga Inma Siles.

D’altra banda, fins aquest divendres 6 de març es pot visitar al Centre Cívic El Vapor una exposició sobre dones i indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La mostra forma part del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc programa de projectes innovadors i experimentals Talent Femení i transformació a la indústria i del projecte Teixint metodologies per l’ocupació al Vallès Occidental de la Diputació de Barcelona. La programació també va incloure dilluns passat un fòrum sota el títol Dones Empresàries de Santa Perpètua en el que van participar una vintena d’empresàries i emprenedores. L’activitat va ser ser un espai de trobada on van poder expressar-se, compartir les seves experiències de negoci, visualitzar problemes i solucions, oportunitats i al mateix temps conèixer-se entre elles mateixes. L’acte va comptar amb el suport de la Regidoria de Desenvolupament Local.

El Comitè Feminista organitza una manifestació per denunciar les desigualtats que pateixen les dones


El Comitè Feminista de Santa Perpètua denunciarà aquest diumenge 8 de març "les desigualtats que patim les dones en totes les esferes de la vida generades pel patriarcat i pel capitalisme". Amb el lema “Juntes i diverses per una vida digna”, el comitè organitza una sèrie d'accions al municipi durant aquesta jornada de vaga de treball, cures i consum. A les 12.30 hores, al parc Central, ha convocat una manifestació que finalitzarà a la plaça de la Vila amb la lectura d'un manifest consensuat per les principals organitzacions feministes del territori.

En finalitzar la marxa, les activitats es traslladen al Parc Municipal on es realitzarà un dinar de carmanyola amb l’objectiu de no fomentar el consum durant la jornada i es posteriorment es desplaçaran a Barcelona en transport públic per donar suport i reforçar la manifestació que tindrà lloc a la capital en "defensa de l'autoorganització i les revoltes feministes, contra la precarietat i les fronteres".

El comitè fa una crida a totes les dones de la població a unir-se a les diverses accions i reivindicacions que el moviment feminista té previstes durant tota la jornada del 8 de març.

El comitè feminista de Santa Perpètua és una organització transversal que aplega diferents organitzacions de dones i persones a títol particular de Santa Perpètua.


Foto: Cartell commemoratiu del 8 de març / L'Informatiu0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura
05 Oct 2022 13:59 - RedaccióL'Aula del Parc obre inscripcions a un taller de pintura japonesa i natura

L'Aula del Parc ha programat pel proper 16 d'octubre d'11 a 13 hores un taller de pintura japonesa i [ ... ]

L'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari
05 Oct 2022 10:03 - RedaccióL'Escola Tabor celebra el seu 55è aniversari

El 2 d’octubre és l’aniversari de l’Escola Tabor. Aquest dia, de l’any 1967, va obrir les seves [ ... ]

Una trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats
05 Oct 2022 09:40 - RedaccióUna trentena d'associacions locals participaran el 8 d’octubre a una nova Mostra d’Entitats

L’any 2020 havia de celebrar-se la darrera edició de la Mostra d’Entitats però la pandèmia va [ ... ]